GIBRALTAR
Gibraltar ingressarà demà a la UEFA

Tant el Consell Superior d'Esports d'Espanya (CSD), com la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) s'oposen a l'ingrés de l'Associació de Futbol de Gibraltar (GFA) a la UEFA

23/05/2013 Internacional
La UEFA acceptarà demà al seu congrés de Londres a l'Associació de Futbol de Gibraltar (GFA) com a membre de ple dret de l'organisme perquè així els obliga el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS). "Estem obligats a integrar Gibraltar perquè així ens ho demana el TAS. És per això que haurem de demanar-li al Congrés que accepti la decisió", va afirmar el president de la UEFA Michel Platini. Des de 2001 la UEFA es regeix per una norma que estableix que només s'acceptaran com a membres plens de l'entitat els països que siguin reconeguts com els Estats membres de l'ONU."És per això que no vam tractar el tema de Kosovo o de Catalunya"-va especificar Platini -"però, Gibraltar va demanar la seva entrada abans del 2001, amb la qual cosa la norma no s'aplica".

L'associació gibraltarenya de futbol va demanar la seva admissió com a membre de la FIFA el 1997, però el 2007 el Congrés de la UEFA el va rebutjar. L'octubre del 2012 Gibraltar va ser admesa de forma provisional a la UEFA (el seu primer partit oficial va ser contra San Marino el passat mes de gener) i d'aquí poques hores ho serà de forma definitiva. Tant el Consell Superior d'Esports d'Espanya (CSD), com la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) s'oposen a l'ingrés de la GFA a la UEFA, una posició que compta amb el ferm suport del govern espanyol que fins i tot ha amenaçat de retirar el Reial Madrid i el F.C. Barcelona de les competicions europees  si finalment demà es reconeix Gibraltar.