Alliberament Nacional
Arrenca la iniciativa ‘Signa un “Vot” per la Independčncia’ mitjançant el Dret de Petició

"Si no fos possible la consulta, demanem als representants electes que facin un pas més i declarin la independència de Catalunya", va afirmar Forcadell

23/05/2013 Política
Carmen Forcadell dóna el tret de sortida a la campanya Carmen Forcadell dóna el tret de sortida a la campanya

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va presentar ahir la iniciativa "Signa un “Vot” per la Independència" amb la que pretén que els catalans demanin per escrit i de forma individual, utilitzant el Dret Fonamental de Petició, que el Parlament de Catalunya actuï decididament per convocar la consulta vinculant sobre la independència i que, en cas que aquesta no es pugui celebrar, declari la independència del nostre país d’acord al Dret Internacional. La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, i els membres de la sectorial de juristes i d’economistes, Agustí Carles i Roger Fatjó, can estar els encarregats de presentar la iniciativa.

"Si no fos possible la consulta, demanem als representants electes que facin un pas més i declarin la independència de Catalunya", va afirmar Forcadell, que va destacar la coincidència del tret de sortida de la iniciativa amb la tramitació de la llei de consultes al Parlament. Forcadell va recordar que l’ANC pot tirar endavant aquesta campanya perquè no depèn de ningú i té les mans lliures per empènyer en el procés cap a la independència.

Carles va explicara al detall el funcionament del Dret de Petició com a mecanisme de “democràcia directa” entre la població i el poder polític. A la butlleta de ‘votació’ es demana al Parlament “que dugui a terme totes les iniciatives polítiques per tal que es pugui celebrar, no més tard del 31 de maig de 2014, una consulta democràtica i políticament vinculant per tal que els catalans podem exercir el dret a decidir”. “En cas que això no sigui possible” es demana als representants electes del Poble de Catalunya que declarin la independència de Catalunya “com a molt tard l’11 de setembre de 2014”.

A més del projecte ‘Signa un “Vot” per la Independència’, la campanya ‘Eines per l’Estat’ engloba també la iniciativa ‘De Catalunya al món’, que té per objectiu difondre internacionalment els arguments pels quals els catalans volen que Catalunya esdevingui un estat independent.

La roda de premsa de presentació de la campanya va conclure amb les primeres ‘votacions’ exercint el Dret de Petició.