Alliberament Nacional
L'ANC cercarŕ altres vies per assolir la independčncia si no es pot fer la consulta

Així ho va manifestar Carme Focadell a la cloenda de la Setmana Medieval de Montblanc.

29/04/2013 Política

Ahir a Montblanc, durant els actes de cloenda de la Setmana Medieval i davant d'unes 600 persones que omplien l'església de Santa Maria, Forcadell va assegurar: “Som a tocar de la independència, sols depèn de vosaltres, per molts dubtes que tinguem i declaracions que es facin”.

Forcadell va instar a “no caure en el desànim, perquè anem molt bé: per primer cop hem aconseguit que el poble, govern i el Parlament vagin en un mateix objectiu. No ens ha de fallar la confiança en nosaltres mateixos”. I va afegir, “Si no podem fer la consulta, trobarem altres vies per arribar a la independència”.

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va demanar no caure “en provocacions” com la sentència del català a les escoles, i va assegurar, “Això és una batalla a camp obert. Som indestructibles, perquè tenim la democràcia de la nostra banda i la voluntat de ser. Som els garants del procés, que Mas i Junqueras tiraran endavant amb el nostre suport”.

Carme Forcadell va rebre l'espasa d'honor de l'Associació Medieval “en reconeixement a la tasca de l'ANC Catalana i de totes les persones que hi ha al darrera. Li serà molt útil per a combatre no un, sinó molts dracs”, segons el president de l'entitat montblanquina, Joan López. El parlament de Forcadell va ser rebut amb clams d' “independència!” i banderes estelades pel públic assistent.

Prèviament a la cloenda, Forcadell va dinar acompanyada de militants de Conca de Barberà per la Independència, de l'alcalde de la vila, Josep Andreu, i del president de l'Associació Medieval, Joan López. Malgrat la pluja, va fer una breu visita a les parades del mercat medieval, i va participar en una assemblea oberta.