Impunitat feixista
Agressió d'un regidor de PxC a un membre de Gent de Gramenet

Es repeteixen els actes violents per part de membres del partit xenòfob, aquest cop per part d'un dels seus regidors a Santa Coloma de Gramenet

13/04/2013 Política

Un membre de la candidatura Gent de Gramenet va ser colpejat pel regidor del partit racista Plataforma per Catalunya (PxC) Juan Gómez Montero.

El fet es van produir divendres dins de l'ajuntament d'aquesta ciutat, on els dos grups polítics tenen representació municipal. El membre de Gent de Gramanet que havia estat prèviament increpat acudia a imprimir uns papers en una fotocopiadora del consistori, situada al passadís de l'ajuntament i davant del despatx de PxC. En aquell moment, el portaveu de PxC se l'ha creuat i li ha dirigit unes paraules amb to amenaçant ("¿qué es eso que estás imprimiendo?").

Posteriorment, després d'una concentració de treballadors municipals que celebren cada divendres, el membre de Gent de Gramenet s'ha tornat a trobar amb el portaveu de PxC a l'interior de l'edifici municipal, però aquest cop acomanyat de dos membres més de PxC; aleshores l'han insultat dient-li "rata" i l'han amenaçat, exigint que ensenyés els papers que havia fotocopiat: "Si quiero te puedo pegar. Aquí no hay cámaras, no se va a enterar nadie." Aquestes amenaces han anat seguides d'un fort cop de puny a la cara.
 
El membre de Gent de Grament ha denunciat els fets, i ha acudit al CAP a fer-se l'informe mèdic.
 
Resposta institucional de rebuig

Després d'aquesta agressió l'Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet s'ha posat en contacte amb els representants del grup Gent de Gramenet per saber com havien anat els fets i s'ha convocat una Junta de Portaveus Extraordinària per tractar la qüestió. A la Junta s'ha denunciat l'agressió i amenaces per part de la resta de tots els grups municipals (PSC, ICV-EUiA, PP, CiU i nosaltres) i la pròpia alcaldessa. També s'ha elaborat conjuntament un escrit oficial, signat per tots els portaveus, en què es condemnen els fets violents.

Concentració: el poble unit contra el feixisme

El proper dilluns dia 15 s'ha convocat una concentració de rebuig a aquesta nova agressió feixista. La convocatòria assenyala que serà a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet a les 19h.

A l'escrit de convocatòria d'aquesta concentració es remarca que "La xacra del feixisme ens afecta a tots i totes com a societat. És per això que ja es fa imprescindible donar una resposta àmplia, unitària i contundent. És responsabilitat de tothom aturar l'avenç del feixisme a la nostra ciutat i arreu. Les conseqüències d'aquest tipus d'ideologia ja són ben conegudes per totes nosaltres. No podem permetre que es repeteixi la nostra història més fosca."