Dimarts passat, unes quatre-cents persones van respondre a la crida de l’Associació de Veïns de Badal, Brasil i La Bordeta per aturar el tancament del CAP de Carreras Candi i denunciar el pla urbanístic del carrer Joan de Sada de Barcelona
La marxa es va iniciar a quarts de set de la tarda a l’encreuament de la rambla de Badal i el carrer de Sants, i seguint aquesta via es dirigí cap a l’Ajuntament del districte. Un cop arribats davant de l’edifici la marxa es va fer encara més sorollosa, fent-se sentir clarament a l’interior, on s’estava celebrant l’audiència pública.
La protesta pretén impedir el possible tancament del CAP Carreras Candi i el trasllat al CAP de la plaça de Sants, una opció que ja es va estudiar ara fa 20 anys. Els veïns consideren inadmissible que el trasllat, que no ha estat confirmat pel Departament de Salut, els obligui a cobrir una distància equivalent a dues parades de metro. Creuen que el barri té una taxa elevada de gent gran que sortiria molt perjudicada amb l’operació.
Finalment, mentre la majoria de manifestants es van concentrar a l’exterior, una cinquantena de persones van accedir a l’edifici amb la pancarta que encapçalava la manifestació. Un cop dins l’audiència, els manifestants pogueren sentir la resposta que donava el regidor del districte a les preguntes formulades prèviament per tres militants de la CUP de Sants-Montjuïc, entre aquestes la del militant Manel Mora referent al tancament del CAP de Carreras Candi en la línia de la presentada just una setmana abans al ple del districte.
En el següent torn de preguntes intervingué en Pepo Mediavilla, representant de l’entitat convocant de la manifestació, que amb una molt aplaudida intervenció denuncià el paper jugat pel regidor del districte i el govern municipal respecte al CAP de Carreras Candi. Finalment, en el tercer torn de preguntes, el també militant de la CUP Iñigo Robredo oferí al regidor un adhesiu de rebuig al tancament del CAP que aquest rebutjà col·locar-se.
Altres intervencions de la CUP a l'Audiència Pública
La CUP de Sants-Montjuïc va portar altres intervencions a l’audiència. D’una banda, Marc Santasusana va parlar sobre Can Vies. “Es troba en un greu perill”, va dir. Segons ell, el desallotjament del que està pendent aquest espai del barri suposaria “tirar per terra el treball de diverses generacions de veïns i veïnes”. Va explicar que el local és d’una empresa pública, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i per això va demanar que el Districte de Sants-Montjuïc i intercedeixi. “El que estic fent des de fa setmanes és intentar parlar amb Can Vies”, va dir Jordi Martí insistint en reclamar diàleg per arribar a un consens que beneficiï als usuaris de Can Vies, al Districte de Sants-Montjuïc i al veïnat de l’entorn.
També de la CUP, Roger Sánchez Amat va preguntar sobre l’enderrocament de la Casa dels pollets i de l’edifici del carrer de Sants 214, “dos edificis antics que formaven part de la història dels nostres barris”, va dir lamentant-ne l’enderroc. El regidor va explicar que en el cas de la Casa dels Pollets es tracte de l’execució del PERI d’Hostafrancs, aprovat abans que el seu partit entrés al govern i amb el que s’havien compromès durant la campanya. “Com a govern del districte ens vam comprometre tirar endavant una part del PERI”, va dir. Concretament, la part que estan tirant endavant és l’obertura del carrer Diputació, basant-se en l’esmentat PERI i en les diferents situacions en què es troben els edificis afectats.
Finalment la CUP de Sants-Montjuïc va fer una darrera intervenció demanant explicacions sobre l’aturada de les obres de la L9 del metro als barris de la Marina,una qüestió a la que també s’hi va referir l’assemblea de barri de la Marina i la Zona Franca