Cimera Econòmica i Social
La CUP-AE acusa Homs de tapar el fracàs de la cimera amb "mentides i excuses de mal pagador"

L'esquerra independentista desmenteix les acusacions de Francesc Homs que ha assegurat que la CUP, "que els hi va la festa, volia rebentar la cimera" · La CUP presentava demà fins a 30 propostes en matèria social, financera i econòmica

15/03/2013 Política
David Fernàndez en el debat d'investidura David Fernàndez en el debat d'investidura

La CUP-AE vol desmentir les afirmacions d'aquest matí del Conseller de Presidència, Francesc Homs, que ha assegurat en una entrevista a La Xarxa que la CUP anava a la Cimera Econòmica i Social "a rebentar-la ja que havia convocat concentracions fora del recinte". El diputat David Fernàndez ha acusat al govern de "falta de seriositat" i "de manca de respecte per les persones que estan patint més cruentament aquesta crisi", desconvocant la cimera amb "mentides i excuses de mal pagador".

Segons el portaveu de la CUP-AE les acusacions d'Homs pretenen tapar la retallada sobre la funció pública, retallada que considera evitable si es capgiren les prioritats de la política econòmica. Davant les declaracions del Conseller Homs en que afirmava que "el coratge en aquests moments passa per discernir quina és la solució menys dolenta", David Fernàndez ha reblat que "el coratge es demostra, avui, davant la voracitat dels mercats financers, que segueixen guanyant milions amb la crisi que pateix el nostre poble: uns pocs guanyen mentre la majoria seguim perdent". Segons va reconèixer aquest dimecres el Conseller Mas-Colell, l'any 2013 es preveu pagar uns 2.300 milions d'euros en concepte d'interessos del deute: 6,3 milions d'euros transferits cada dia als mercats financers.

El diputat ha desmentit taxativament que "en cap cas s'havia convocat cap concentració a les portes del Palau de Pedralbes" i que a les cinc de la tarda, dues hores després de finalitzar la Cimera Econòmica i Social, s'havia convocat una Assemblea Informativa amb l’objectiu "d'informar a agents socials i sindicals sobre els resultats de la cimera, debatre sobre les propostes presentades per superar la crisi en clau social i avançar cap a un canvi de model econòmic" tal com havíem anunciat públicament. El document que la CUP enllestia per portar a la Cimera Econòmica i Social estava sintetitzat en 30 propostes classificades en tres categories: gratuïtes, sense cap cost per a les arques públiques; intermitges, de reordenació i reajustament de les finances públiques; i valentes, orientades al canvi de model per avançar cap a la democràcia econòmica i social.

Atesa la suspensió per sorpresa de la Cimera Econòmica i Social, la CUP-AE també ha suspès l'assemblea prevista per a les cinc de la tarda d'aquest dissabte i ha anunciat que en els propers dies s'emplaçarà a la convocatòria d'Assemblees d'Unitat Popular obertes, on exposa, debatre i aprofundir col·lectivament amb el conjunt de moviments socials i sindicals del país sobre les alternatives a la crisi.