Corrupció
CiU, PP i PSC eviten que l’Ajuntament de Reus es posicioni com a acusació contra el cas Innova

Vidal ha anunciat que la CUP assumirà el compromís de treballar amb els seus advocats per tal que s’aclareixin els fets denunciats

02/03/2013 Política
CiU, el PSC i el PP han votat en contra de la proposta de la CUP perquè l'Ajuntament de Reus es posicionin com a acusació particular en els processos judicials que es puguin iniciar en relació a les presumptes irregularitats comeses a Innova.

En la Junta de Portaveus d’aquest divendres, només ARA Reus va donar suport a la CUP, i per tant, el Ple on s'havia de fer efectiva la proposta no es podrà realitzar en no disposar del suport necessari per impulsar-lo.

Davant del silenci de l'equip de govern, format per CiU i PP, el regidor de la CUP David Vidal va emplaçar aquest divendres l’alcalde, Carles Pellioer, a convocar un Ple extraordinari per tal d’afrontar els processos judicials que s’han iniciat sobre les irregularitats a Innova. Pellicer, i la seva sòcia de govern Alicia Alegret, es van negar a convocar el ple, juntament amb el PSC, que també va mostrar la seva oposició a la realització del ple.

Davant d'aquest fet, Vidal ha criticat que “el govern municipal continua amagant el cap sota l’ala i fent veure que tot el que està succeint aquest dies no va amb ells”. 

Per això, Vidal ha anunciat que la CUP assumirà el compromís de treballar amb els seus advocats i amb la fiscalia per tal que s’aclareixin els fets denunciats i les persones que hagin pogut causar un dany econòmic a la ciutadania hagin d’assumir les seves responsabilitats.

Vidal considera que l’actitud de CiU, PP i PSC “és del tot irresponsable i els hi hauria de caure la cara de vergonya, tenint en compte que el deute actual de l’Ajuntament supera els 400 milions d’euros, els quals haurem de pagar cadascun dels reusencs i reusenques”.

La CUP estudiarà la possibilitat de presentar en el proper Ple ordinari (8 de març) una moció instant l’Ajuntament a posicionar-se com a acusació particular en els processos judicials engegats.