#esroviraivirgili
El SEPC s’oposa al canvi de nom de la URV

Considera que és “una cortina de fum davant dels continus atacs que estan perpetrant cap a l’educació pública”

23/01/2013 Llengua

El Ple de l’Ajuntament de Tarragona va aprovar divendres 18, amb els vots favorables del PP i el PSC, el canvi de nom de la Universitat Rovira i Virgili, que passarà a anomenar-se Universitat de Tarragona.

Segons Alejandro Fernández (PP), el canvi neix de la necessitat de potenciar la marca Tarragona. Davant d’això, el SEPC ha respost que la universitat no ha de ser una marca comercial al servei d’interessos privats, sinó “un element cohesionador de la societat que representa”.

El sindicat d’estudiants creu també que la decisió és “una cortina de fum davant dels continus atacs que estan perpetrant cap a l’educació pública” i que, a més, la posició de mantenir el nom queda avalat per la dispersió del centre, que té facultats a diferents poblacions i, per tant, “representa el conjunt de tot un territori”.

A tot això caldria afegir el gran cost econòmic que implicarà el canvi de nom en temps de fortes retallades. Per tant, el SEPC exigeix als ajuntaments que es posicionen en contra d’una mesura “innecessària, inviable i un insult al conjunt de la comunitat universitària”.