Declaració sobiranista
David Fernàndez, a peu de Parlament explica el posicionament als independentistes concentrats

David Fernàndez, molt atent, ha recordat la pluralitat de l'independentisme i l'adhesió de la CUP a una procés de sobirania més avançat. La declaració sobiranista s'ha aprovat amb 85 vots favorables a favor de la declaració de sobirania al Parlament de Catalunya, amb cinc diputats del PSC que han desoït la disciplina de vot i no han votat en contra

23/01/2013 Política

Mentre es debatia al Parlament de la CAC la "Declaració de Sobirania" que ha estat aprovada per 85 vots a favor, David Fernàndez, diputat portaveu de la CUP, ha explicat i justificat a peu de carrer les raons de la decisió formal de la CUP de votar afirmativament juntament amb l'abstenció la proposta de declaració. Assegut damunt d'una tanca de seguretat Fernàndez ha escoltat i ha aportat arguments per fer-se explicar entre les persones que li demanaven pel posicionament de la CUP, inaudit fins ara en votacions parlamentàries.

Mentre els diputats del PSC, Ciutadans i PP mostraven una defensa aferrissada del projecte espanyolista i l'oposició a la declaració sobiranista, que compta amb el suport dels diputats de CiU, ERC, ICV-EUiA (i un vot crític de la CUP), molts independentistes convocats per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'han mantingut a les portes del Parlament situat a la Ciutadella de Barcelona.

Gran part dels concentrats que han demanat explicacions al portaveu de la CUP eren persones grans, que han mantingut unes converses respectuoses però crítiques amb David Fernàndez, que hi ha conversat amb molta atenció i aportant arguments com que "l'independentisme és plural", "fa 5 anys al Parlament optaven pel pacte fiscal" o bé explicant que la CUP ha donat suport a diverses mobilitzacions convocades avui de suporta a la Declaració de Sobirania, com ara a Girona.

Per una altra banda, el també portaveu de la CUP Quim Arrufat ha realitzat una intervenció defensant  que "S'ha de garantir que el canvi es noti en les classes populars", i no es quedi en un mer pacte de govern. Arrufat també ha destacat, expressant alguns dubtes, que "Si la consulta no se celebrés seria un frau." En aquest sentit també ha explicat el vot inèdit que ha realitzat la CUP.