Homenatge
Arran Mallorca recorda als patriotes catalans morts per una terra lliure

Amb motiu de la Diada del combatent català, 26 de gener,

27/01/2013 Política
Pancarta al Pont des Tren Pancarta al Pont des Tren
"Diada del combatent català" un mural a Son Pardo "Diada del combatent català" un mural a Son Pardo

Arran Palma va realitzar ahir, "Diada del combatent català" un mural a Son Pardo, i va desplegar una pancarta al Pont des Tren, en record a totes aquelles militants que han deixat la vida en la lluita per la independència i el socialisme dels Països Catalans.

L'organització inependentista reivindica així la Diada històrica del Combatent català. La jornada commemora la victòria de les tropes catalanes enfront les de Felip IV a la batalla de Montjuïc l'any 1641, la mort, al 1979 del jove militant de Terra Lliure per part de la policia espanyola, i l'entrada de les tropes feixistes espanyoles a Barcelona l'any 1939.

Arran rendeix "el nostre més sentit homenatge a les persones que s’han organitzat i han plantat cara a l’estat espanyol per la independència i el socialisme dels Països Catalans. A totes aquelles generacions passades de revolucionàries que han deixat la vida per prendre la decisió de lluitar pels seus ideals i les seves conviccions. Per totes elles, ara creim que ens toca prendre a nosaltres la humil decisió de no retrocedir".

Tot remarcant "en la nostra consciencia col·lectiva i en el nostre compromís polític del dia a dia hi són presents encara. Fèlix Goñi, Martí Marcó, Quim Sànchez, Antoni Villaescusa, Julià Babia, Gustau Muñoz, Jordi Martínez de Foix i a totes les persones caigudes per la llibertat nacional i social del nostre país"