Peatge
Pengen una nova pancarta al túnel de Sóller

Recorden que el proper diumenge es realitzaran dues marxes a peu fins al túnel de Sóller.

12/12/2012 Política
Pancarta penjada sobre l'entrada nord del Túnel de Sóller Pancarta penjada sobre l'entrada nord del Túnel de Sóller

Ahir la plataforma Mallorca Lliure de Peatges va realitzar una nova acció emmarcada dins de les accions prèvies a les Marxes a peu cap al Túnel de Sóller d'aquest diumenge. L'acció va consistir en la penjada d'una nova pancarta, aquesta vegada a sobre l'entrada nord del Túnel de Sóller, i visible per a tots els cotxes que traspassen la galeria en direcció a Palma.

La pancarta duu per lema “DEUTE: 2.500.000€. VOLEM COBRAR!”, fent referència a la quantitat que el Govern deu als 6.500 sollerics i fornalutxencs que d'ençà de fa dos anys no perceben la subvenció del túnel.

Diumenge passat, la Plataforma va penjar una pancarta a sobre l'entrada sud del Túnel de Sóller, on es troba l’estació de peatge. La pancarta duia per lema “INSISTIM, NOVOLEMPAGAR!”, mostrant de nou la convicció de la plataforma de continuar endavant la lluita per aconseguir l’eliminació del peatge.

Marxes a peu fins al Túnel de Sóller

La Plataforma recorda que el proper diumenge 16 de desembre es realitzaran dues marxes a peu fins al Túnel de Sóller. Una partirà a les 11h de l'entrada de Sóller, Can Repic, i l'altra a les 10:30h de la Plaça de Bunyola, convocada per l'Aviv Bunyola, marxant fins a les entrades nord i sud del Túnel, respectivament, on es llegirà el manifest.

Els partits polítics sollerics es posicionen

Ahir al migdia, durant el plenari extraordinari i a instància d'un membre de Mallorca Lliure de Peatges, els partits polítics sollerics que compten amb representació a l'Ajuntament de Sóller s'han posicionat sobre les Marxes cap al túnel de Sóller.

D'aquesta manera, els portaveus de Progressistes per Sóller, Entesa per Mallorca i del Partit Socialista Obrer Espanyol van mostrar el suport a la mobilització i van indicar que hi participaran. Pel contrari, el batle Carlos Simarro, del Partit Popular, va rebutjar la participació de membres del seu partit a la caminada pacífica, tot al·legant que “s'ha d'apostar per la via institucional”.

Des de Mallorca Lliure de Peatges consideren que la via institucional de reivindicació de la subvenció del túnel i de la gratuïtat de pas per aquest estan esgotades, en quant a que totes les mocions aprovades tant a l'Ajuntament de Sóller com al Consell de Mallorca han resultat ser “paper banyat”.