Educació
La CUP defensa la desobedičncia i insubmissió contra la reforma de Wert

La candidatura rupturista secunda la concentració de Somescola i reclama la independència com a única sortida viable per a l’ensenyament en català

06/12/2012 Política

“Davant d’aquesta nova reforma espanyolista, la CUP defensem la desobediència i la insubmissió per part de tota la comunitat educativa i instem les institucions catalanes a no acatar-la”. Són paraules de Xavi Oca, portaveu de la CUP de Sabadell i professor de secundària, en rebuig al que considera com "un nou atac de la dreta espanyolista contra la llengua, cultura i sobirania catalanes".

Segons la CUP, si l'avantprojecte del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, a qui titlla de "filofranquista", es convertís en llei "seria un cop mortal a l’ensenyament de la llengua catalana i un nou pas més cap a la privatització de l’educació".

En aquest sentit, Oca ha afegit que “és per atacs com aquest que hem de convocar com abans millor el referèndum d’independència: l’establiment d’una República Catalana és l'única manera real de consolidar un model educatiu català, públic, laic, inclusiu i gratuït”.

La CUP s’afegeix a la convocatòria de jornada de lluita de Somescola.cat i anima els ciutadans a participar en la concentració del dilluns, que en el cas de Sabadell es realitzarà a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça Sant Roc de Sabadell amb el lema “Per un país de tots, l’escola en català”.