31-D
L'Esquerra Independentista presenta els actes de la Diada de Mallorca

Han fet una crida a participació del 30 de desembre a Palma sota el lema "Contra les retallades socials i nacionals, independència socialisme i feminisme!".

15/12/2012 Política
Albert Rotger d'Arran i Biel Martí d'Endavant-OSAN Albert Rotger d'Arran i Biel Martí d'Endavant-OSAN

Aquest matí, en roda de premsa al Passeig del Born, diversos portaveus de l'Esquerra Independentista de Mallorca (EIM) han presentat la quinzena d'actes que se celebraran en el marc de la Diada del 31 de desembre. També han fet una crida a la participació a la manifestació que durant a terme el dia 30 de desembre a les 18h al Passeig del Born de Palma, sota el lema "Contra les retallades socials i nacionals, independència socialisme i feminisme!".

Biel Martí d'Endavant-OSAN i Albert Rotger d'Arran han exposat les principals qüestions polítiques que marquen la Diada d'enguany, com la crisi i les retallades, els atacs a la llengua catalana per part del Partit Popular, i la repressió que s'ha desenvolupat al llarg de l'any.

A més, han detallat la llista d'actes organitzats per l'Esquerra Independentista previs a la manifestació de dia 30, com la presentació que el SEPC durà a terme a la UIB del llibre Història de l'independentisme a les Illes, pujada reivindicativa al Galatzó que tendrà lloc dia 22 de desembre i les xerrades organitzades per Arran a Alcúdia i a Palma els dies 21 i 29.

Quim Arrufat a Sa Pobla

Cal adestacar que Sa Pobla serà l'escenari d'alguns dels actes principals, dia 28 de desembre. Després de diferents activitats infantils organitzades per Pinyol Vermell, aquest mateix col·lectiu ha convidat a Quim Arrufat, diputat per la CUP-AE al Parlament del Principat de Catalunya, ha realitzar una xerrada. A les 19h, partirà de la Plaça del Merxcat una manifestació juvenil convocada per Arran, i a les 20h a Sa Congregació l'organització Endavant-OSAN durà a terme el seu acte polític.

L'Esquerra Independentista torna a plantejar la Diada com una demostració de força, incorporant noves realitats com Arran, organització juvenil resultat de la fusió de Maulets i la CAJEI, o Alerta Solidària, organització antirepressiva que recentment s'ha implantat a la nostra illa. Un any més es tracta de portar al carrer el nostre projecte polític i consolidar el creixement que hem viscut els darrers temps

L'EIM actualment està formada per les organitzacions Arran, Endavant-OSAN, el SEPC, Pinyol Vermell i Alerta Solidàri