Alliberament nacional
L’ANC present a tots els pobles del Baix Llobregat

L’Assemblea ho celebra amb el concert “El Baix Llobregat cap a la independència”, el 14 de desembre a Sant Vicenç dels Horts i presenta l’Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI)

12/12/2012 Política
Cartell del concert Cartell del concert

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja està present als 30 municipis del Baix Llobregat, una implantació clau per a l’objectiu de l’ANC de consolidar i ampliar la majoria social favorable a la independència.

Per celebrar l’acompliment d’aquest primer pas, es va presentar ahir en roda en premsa el concert sota el lema “El Baix Llobregat cap a la independència” que es farà el proper divendres a Sant Vicens dels Horts i que comptarà amb l’actuació de Brams, entre d’altres i la participació de Sergi López. Aprofitant aquest esdeveniment es va donar a coinèixer Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI).

Ho va fer, Jaume Marfany, membre del secretariat de l'ANC i en nom de les Assemblees Territorials Baix Llobregat, tot  remarcant el fet que l’ANC ja té assemblees territorials a totes les poblacions del Baix Llobregat. Per la seva banda. el també membre del secretaria, Pere Pugès va recordar com va ser l’inici de la campanya d’extensió de l’ANC al Baix Llobregat. Va voler puntualitzat especialment la importància que l’Assemblea pugui ser present a cadascuna de les poblacions de la comarca, ja que és en zones com el Baix on comença ara la veritable feina de l’ANC.

Anna Bernabeu va presentar l’ANJI i va expressar la voluntat que tots els joves de la comarca s’incorporin a l’ANC a través d’aquesta associacio de joves de l’Assemblea. El concert, va dir, ens ha de servir també d’espai de trobada de tota aquesta joventut independentista de la comarca.

Finalment, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, va voler felicitar tota la gent del Baix Llobregat per la bona feina feta. El Baix, va dir, és una comarca que presenta certes dificultats per les seves pròpies característiques socioculturals i, alhora, és una comarca vital per a assolir els objectius de l’ANC. Va demanar a les assemblees territorials del Baix Llobregat que facin arribar als no convençuts el projecte inclusiu que representa l’independentisme de l’ANC. El país és de tots, va recordar, i la "independència és només una eina per aconseguir una Catalunya millor per a tothom. Ningú, absolutament ningú, se n’ha de sentir exclòs perquè és un projecte en què tothom té cabuda".