Ensenyament
Crida a penjar cartells i pancartes amb el lema "Per un país de tots, l'escola en català"

David Fernàndez, candidat electe de la CUP considera que l'esborrany del ministre José Ignacio Wert és un atemptat sense bombes a Catalunya

04/12/2012 Llengua

Aquest matí, Somescola.cat ha fet una crida perquè tothom pengi cartellspancartes amb el lema "Per un país de tots, l'escola en català" a les aules i portes dels centres educatius del país per tal de mostrar la unanimitat de la societat civil catalana en la defensa del model d'esola catalana que s'ha desenvolupat en els darrers 35 anys.

L'acció és una primera resposta a l'atac a la llengua catalana que representa l'esborrany de la reforma educativa que ha presentat el ministre espanyol Wert i que vol convertir el català en una llengua residual.  el cartell i la pancarta de Somescola que tenen com a lema "Per un país de tots, l'escola en català"

Atemptat sense bombes

David Fernàndez, candidat electe de la CUP considera que l'esborrany del ministre José Ignacio Wert és un atemptat sense bombes a Catalunya. Fernàndez ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que davant d'aquests atacs cal apostar per la desobediència.

"Molta tranquil·litat i molta desobediència. Em sembla que és un decret absolutament inaplicable. I nosaltres, la CUP, som una part de la societat que ens posem a disposició de Som Escola i de la comunitat educativa.

"Aquesta llei ens retorna a un passat predemocràtic"

Els portaveus de Somescola van comparèixer ahir en roda de premsa per criticar que l’esborrany de llei porta la política educativa a un retorn d’un passat predemocràtic.És a dir: el control doctrinal de l’educació, la recentralització del sistema, la minorització de les llengües no castellanes, amb especial malvolença contra l’escola catalana i els programes d’immersió lingüística que han representat un dels millors èxits del nostre sistema educatiu en els darrers 30 anys. Les entitats han cridat el país a mobilitzar-se en defensa de l'escola en català.

Somescola va afegir que el text és un atemptat a la llengua, a la cohesió social i a la promoció d’igualtat d’oportunitats que han presidit l’escola catalana. En aquest sentit ha afegit que la gravetat del moment és màxima perquè mai ens havien proposat que esborréssim 35 anys d’escola democràtica catalana i, per tant, ha exigit al Govern la màxima contundència en la defensa d’un patrimoni pedagògic que hem construït entre tots. Així mateix Somescola ha cridat a tots els centres escolars i educatius de Catalunya a un pronunciament unànim i a l’oportuna mobilitzacuió de tota la societat catalana en defensa de la nostra escola.