Matrícules
Els vehicles municipals de Berga portaran l'adhesiu CAT a sobre de la E

El ple municipal aprova una proposta presentada per l'ANC

05/12/2012 Política
CAT a la matricula CAT a la matricula

Tots els vehicles municipals de Berga portaran d'ara endavant l'adhesiu CAT a sobre de la E que porten habitualment. Es tracta d'una proposta presentada directament per l'ANC que aquest dimarts va aprovar el ple municipal de l'Ajuntament de Berga amb els vots a favor de CiU, la CUP i el PSC i l'únic vot en contra del regidor del PP.

Durant el ple, un representant de l'ANC ha llegit el text de la moció i posteriorment es van repartir adhesius amb el CAT en el marc de la campanya "Posa’t el CAT a la matrícula" que durà a terme l'assemblea.

La moció estableix que tant aviat com sigui possible es posi l’adhesiu CAT sobre la E a les matrícules de tota la flota de vehicles municipals i es recomani a tots els veïns de la ciutat que també ho facin amb els seus cotxes.

L'acord s'enviarà a la Conselleria d’Interior per reclamar que portar l’adhesiu CAT sobre la E no sigui constitiu de cap infracció sancionable. 

Es tracta d'un avenç força destacat tenint en compte les topades que diversos ciutadans catalans han tingut amb els cossos policials per portar el CAT a la matrícula.