#corrupciósbd
Tres dies de mobilitzacions a Sabadell contra la corrupció

Demà a les 09:15h als jutjats, diumenge a les 18h a la plaça Sant Roc i dimarts, a la plaça de l'Ajuntament en motiu de la celebració del primer ple municipal després de l'operació Mercuri

30/11/2012 Política

L'Entesa per Sabadell, el Moviment Popular de Sabadell (MPS) i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), que promouen el bloc informatiu i reivindicatiu "Sabadell contra la corrupció" han convocat tres dies de mobilitazcions, demà a les 9.15h davant dels jutjats amb motiu de la declaració dels imputats; diumenge  a les 18h, una manifestació que s'iniciarà a la plaça Sant Roc i dimarts a les 18h,  una concentració a la plaça de l'Ajuntament en motiu de la celebració del primer ple municipal després de l'operació Mercuri.

El bloc també aplega un manifest sota el títol "Sabadell lliure de corruptes" on es demana la dimissió i inhabilitació dels càrrecs electes imputats en el cas Mercuri; el cessament I inhabilitació del funcionariat i càrrecs de confiança imputats, prou connivència dels poders públics amb l’empresariat corrupte i l'establiment de mesures que garanteixin la transparència i el control popular de les finances públiques. 

250 persones exigeixen la dimissió de Manuel Bustos

Dimecres passat, més de 250 persones es van manifestar a la plaça de l’Ajuntament de Sabadell, una protesta parcialment deslluïda per la pluja, però amb molta crispació i contundència per part del veïnat, que va exigir la dimissió de l’alcalde. Crits com “Bustos dimissió, fora corruptes de l’administració” van ser els protagonistes de la tarda.

Arran i membres de la Favmir es manifesten contra la corrupció política a Montcada i Reixac

Dijous passat, Joves del moviment Arran es van concentrar ahir la tarda davant de la Casa de la Vila, coincidint amb la celebració del ple de novembre, per demanar la dimissió de l'alcaldessa per la seva imputació en un delicte de tràfic d'influències, segon informa LaVeu.cat

Tot i respectar el dret a la presumpció d’innocència, la formació considera “que la seva imputació en un cas d’aquesta índole ho requereix”. Així consta en l’escrit que va llegir un dels seus membres durant la concentració, que també mostra el rebuig “a la xacra que suposen els polítics corruptes” i demanant a l’Ajuntament “claredat i transparència amb el desenvolupament del cas”. A la concentració d’Arran es van afegir els participants a la manifestació que cada dijous convoca la Favmir per reclamar la recuperació de les urgències nocturnes a l’ambulatori del centre.

Operació Mercuri

Dimarts passat, l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i la tinent d'alcalde i regidora d'Economia, Montserrat Capdevila, així com membres del PSC i un del PP destituït recentment, van ser imputats en el marc d'una operació contra corrupció urbanística anomenada "Mercuri". Mossos de paisà van escorcollar l'Ajuntament de Sabadell i la seu d'Aigües de Sabadell.

Les investigacions sobre aquest cas es van iniciar l'any 2010. Fins ara, els Mossos d'Esquadra van detingut dotze persones i s'han imputat 26 persones. A més, també s'han fet 41 entrades i registres al consistori i societats i 15 més a registres particulars, segons va explicar la Fiscalia Anticorrupció en un comunicat.