25-N
Nós-UP de Galícia i Breizhistance de la Bretanya feliciten la CUP-AE

Les organitzacions envien una salutació internacionalista a la CUP-AE pels tres diputats obtinguts

27/11/2012 Política

Les organitzacions independentistes d'esquerres Nós-Unidade Popular, de Galícia, i Breizhistance, de la Bretanya, han felicitat la CUP-AE pels tres diputats obtinguts a les eleccions al Parlament de Catalunya.

L'esquerra independentista gallega felicita la CUP-AE per "l'important èxit que suposa l'entrada de tres representants del moviment popular català al Parlament burgès del Principat de Catalunya". En un comunicat, Nós-UP considera que la presència de la CUP a la cambra catalana és "un pas endavant important per la majoria social catalana, castigada per les polítiques reaccionàries dels diferents governs".

I veu la formació com "una portaveu legítima, en l'eix nacional i social, de les iniciatives, mobilitzacions i protestes populars contra la crisi i la dependència imposada pel règim capitalista espanyol". Nós-UP considera que "l'accés del poble treballador català al Parlament, amb una veu pròpia i independentista, és una garantia d'avenç de l'emancipació nacional, social i de gènere al conjunt dels Països Catalans".

De la seva banda, el moviment independentista i socialista Breizhistance veuen positiva la representació obtinguda per la CUP-AE i afirma a través d'un comunicat que "gràcies als seus vincles amb els moviments socials, populars i feministres estem segurs que la veu de la CUP, independent de la burgesia i de Madrid, donarà ressò a les lluites del poble treballador català a dins d'una vella institució que ja no es correspon amb els desitjos de llibertat del poble català".

L'organització bretona demana a tothom "que lluita a Europa per escoltar la veu de les nacons sense estat" que creï una plataforma que "posi fi a la cruel llei del capital".