25-N
Més de 200 persones al primer acte de campanya de la CUP-AE a Sabadell

David Fernèndez exposa la proposta independentista sense eufemismes, farcint el seu discurs amb referències a Montserrat Roig, Xesco Boix o Naomi Klein.

13/11/2012 Política
David Fernàndez David Fernàndez
Desenes de persones segueixen la presentació des del carrer Desenes de persones segueixen la presentació des del carrer
El Casal Can Capablanca va quedar petit El Casal Can Capablanca va quedar petit
David Fernàndez, candidat de la CUP-AE David Fernàndez, candidat de la CUP-AE

Ahir,  Sabadell va aplegar el primer acte electoral de la CUP-Alternativa d'Esquerres (AE). El Casal Can Capablanca va quedar petit i desenes de persones van haver-lo de seguir des del carrer.

Amb un format de trobada oberta amb preguntes formulades pels assistents i també a través de twitter amb l'etiqueta #CUPdigues, per a la gent que seguia l'acte en directe per internet, el cap de llista per Barcelona David Fernàndez va anar desgranant els eixos ideològics de la proposta amb la qual concorren a les eleccions del 25N.

Farcint el seu discurs amb referències a Montserrat Roig, Xesco Boix o Naomi Klein, Fernàndez va explicar la proposta independentista de la formació sense eufemismes: “El nostre marc territorial són els Països Catalans i lluitarem per la seva independència”. Preguntat per quin creu que serà el paper de Convergència en tot plegat, va afirmar que “Votar CiU és votar la quarta onada de retallades dels darrers anys”.

La proposta de la CUP-AE té també com a element central un discurs sobre la crisi completament antagònic al que branden els partits parlamentaris. “De la crisi no en sortirem per tenir 4 diputats, que els tindrem, sinó per corresponsabilitat en la lluita col·lectiva”, va afirmar, remarcant així el paper de la lluita institucional com a complement a una necessària lluita al carrer. Davant la mitificació de les institucions europees com a marc democràtic, va assenyalar que “Estem en contra de la Unió Europea perquè és un projecte neoliberal d'explotació de les classes populars”.

Suport a la Vaga General

“Ens neguem a pagar el deute dels bancs. Islàndia ho ha fet”. Aquesta és una de les propostes que més remarca la formació, fins i tot en alguns dels seus cartells. Respecte la vaga general del proper 14N, Fernàndez va expressar el ple suport de la CUP-AE a la convocatòria de vaga, però ha remarcat que cal donar suport a totes les vagues que es donen durant l'any. “Mentre hi ha treballadors que fan vaga de fam, UGT està pactant”.

Com a resposta a una pregunta formulada pel col·lectiu antisexista Justa Revolta, Fernàndez va remarcar el compromís de la candidatura amb l'abolició del patriarcat. “Les heroïnes de la crisi són les mestresses de casa”, i tot seguit va explicar que la candidatura proposa reconèixer a efectes econòmics el treball domèstic i de cures.

L'acte també va comptar amb la participació dels candidats sabadellencs. Un cop finalitzat l'acte, Fernàndez va mantenir una reunió amb diferents regidors de les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) que li donen suport en aquestes eleccions.