25-N
La CUP-AE assoleix tres diputats al Parlament

Tots els resultats a l'Especial Eleccions de Llibertat.cat

26/11/2012 Especial eleccions
David Fernàndez al Casal Independentista Jaume Compte de Sants David Fernàndez al Casal Independentista Jaume Compte de Sants

El cap de llista per la demarcació de Barcelona de la CUP-AE, David Fernàndez, ha valorat positivament el resultat electorat de la formació, a l'obtenir 3 diputats amb més de 125.000 vots, tenint en compte que el poc temps que han tingut per preparar la campanya, sense demanar un préstec i amb més de 450 actes arreu del Principat.

Fernàndez ha començat a fer la valoració saludant al conjunt dels Països Catalans, denunciant la repressió que han patit 5 dones quan es manifestaven pacificament al col·legi on votava l'Artur Mas i fent una salutació solidària al poble de Palestina.

A continuació, ha dit que "hem assolit el nostre objectiu". Tot i remarcant que "tres diputats són avenç, però no són res sense la voluntat del carrer" i que hem estat la força de la gent anònima al referir-se a totes les persones que han donat suport a la formació,  ja que el ministre d'Economia ja ha estat escollit i es diu Banc Centrat Europeu.

En el sentit que "no hi haurà alliberament nacional sense alliberament de classe", i el país que vindrà, és el de la plena democràcia, per afirmar que "això, només és el principi"

El futur diputat de la CUP ha demanat frenar immediatament els desnonaments i les retallades i deixar de pagar el deute. També s'ha referit, indirectament, als resultats electorals de Convergència i Unió: "Algú haurà de començar a entendre que tancar hospitals i escoles no surt gratuït i ho haurà d'analitzar".

En aquesta direccció ha recordat que "som els Països Catalans de tres milions de pobres", per això "cal seguir avançant social i nacionalment".

També ha posat èmfasi en manifestat que "venim de lluny, que som el país de les vagues, del 36, dels tramvies, de la lluita antifranquista, de l'estratègia independentista que es va formular al 1979..." Fernàndez ha finalitzat tot recordant al president informal de la nació, Ovidi Montllor.

Resultats per demarcació

Barcelona  92.621 vots    3,40% dels vots 

Girona      14.502 vots     4,25% dels vots

Lleida         6.289 vots     3,05% dels vots

Tarragona 12.807 vots     3,58% dels vots

Total       126.219 vots     3,48% dels vots

Consulta els resultats per comarques i municipis a l'Especial Eleccions de Llibertat.cat