Entrevista
«El dia 26 una de les primeres coses que farŕ CiU és continuar retallant»

Llibertat.cat publica el primer bloc de la segona entrevista als candidats de la CUP-AE: Antonieta Jarne, candidata per la demarcació de Lleida

18/11/2012 Política

Llibertat.cat publica avui la segona entrevista als candidats de la Candidatura d'Unitat Popular - Alternativa d'Esquerres (CUP-AE). En concret, es tracta del primer bloc de l'entrevista a la candidata de la demarcació de Lleida, Antonieta Jarne, professora d'història contemporània de la Universitat de Lleida (UdL) lligada des de sempre a l'Esquerra Independentista.

Jarne es mostra confiada que "el dia 26 de novembre una de les primeres coses que farà CiU és continuar retallant" i en aquest sentit defensa que "la independència ha d'anar indissolublement lligada a l'alliberament social", "s'ha de farcir perquè les coses suposadament neutres no existeixen". Critica així aquells partits "que de cop i volta han descobert la independència però no veuen res més".

Durant la conversa Jarne aposta per reequilibrar territorialment les terres de Ponent perquè la plana i la zona de muntanya són "dos universos completament diferents". "És imprescindible un reequilibri territorial des d'un punt de vista econòmic i de construcció de país", afirma.

Bona part d'aquest primer bloc el dedica a la Franja de Ponent. Per Jarne, la CUP és "l'única força política que està parlant desacomplexadament de Països Catalans" i per això "tenim clar que s'havia de visibilitzar a la llista". Jarne denuncia que "des del Parlament no s'han pronunciat mai a favor dels catalans de la Franja quan són dia sí dia també objecte d'atacs per part de la Diputació d'Aragó".

Anteriors entrevistes:

David Fernàndez: Primer bloc, segon i tercer.

Primer bloc de l'entrevista a Antonieta Jarne: