Llengua
Més de dues mil persones al Correllengua a Castelló

Reivindica la recepció de TV3 al País Valencià, commemora el 50è aniversari de Nosaltres els Valencians i fa una crida a participar a la manifestació del 80è aniversari de les Normes de Castelló.

02/10/2012 Llengua
Durant la lectura del manifest Durant la lectura del manifest

Divendres passat, més de dues mil persones entre escolars i professor es van concentrar a l'entorn de l'estàtua de Jaume I a Castelló, després de realitzar una cercavila pel centre de la ciutat, encara que amb un itinerari diferent a causa de les obres del TRAM, i que va reduir el seu trajecte per l'amenaça de pluja que va aparèixer quan finalitzava l'acte.

Un Correllengua que, precisament per culpa de la pluja, solament va poder realitzar un dels dos recorreguts previstos inicialment pels col·legis durant el matí.

El manifest llegit durant la concentració va girar sobre tres eixos. El primer, un rebuig frontal a l'oposició del Congrés dels Diputats al fet que s'aprovés la iniciativa legislativa Popular perquè es rebi el senyal de TV3 al País Valencià i la petició a les autoritats perquè torni a veure's aquest canal.

El segon, sobre el 50è aniversari de Nosaltres els Valencians, obra de Joan Fuster que, "en temps de renúncies, no podem oblidar”, tak com remarca el manifest.

I el tercer, fa una a participar el proper 15 de desembre en una manifestació de record al 80à aniversari dels Normes de Castelló.

La Flama travessa la Plana Baixa

Ahir, la Flama de la Llengua va visitar les escoles de Vila-real,  Carles Sarthou, tant el de Primèria com el d'Infantil; el centre d'educació especial La Panderola; el col.legi Pasqual Nàcher; el centre escolar Gimeno Baron; el col.legi Botànic Calduch; i el nou centre escolar Josep Soriano. Mentrestant, un altre equip duia la Flama pels col.legis del Grau Elcano, la Marina i L'Illa, segons informa Vilaweb

Avui, la Flama serà a les escoles d'Atzeneta, mentre que demà tornarà a Castelló, per visitar els col.legis Jaume I i Vicent Artero, que passat divendres van haver d'ajornar la celebració per causa de la pluja. Però serà divendres 5 i dilluns 8 quan la Flama visitarà múltiples escoles de moltes altres poblacions, i també quan se celebraran cercaviles pels carrers acompanant-la a Vila-real, Betxí i les Alqueries, així com les que tindran lloc diumenge a Les Coves, la Salzedella i Sant Mateu.