Llengua
Més d'un miler de persones participen al Correllengua de Gandia

E Correllengua també va comptar amb nombrosa participació a Elx (Baix Vinalopó), l'Alcora (Alcatén), Pedreguer (Marina Alta) i l'Alcúdia (Ribera del Xúquer)

09/10/2012 Llengua
Una de les pancartes del Correllengua a Gandia, l'any passat Una de les pancartes del Correllengua a Gandia, l'any passat

Divendres passat, més d'un miler de persones van participar als actes del Correllengua a Gandia (Safor). Una marxa lúdica i reivindicativa va recórrer els carrers presidida per la “flama de la llengua”.

Durant el recorregut es van escoltar consignes com a “independència” o “el nostre valencià, el catalá de tots” i una pancarta que deia: “La meva llengua és la meva nació”. També hi havien pancartes d'Arran i Endavant, que van formar un bloc independentista a la marxa

La jornada va comptar amb diverses actuacions. Dansades a càrrec del grup “Roda i Volta”, “muixerangues” de la Safor i Pego, música de Dolcaines i Tabaleters de la Safor i la colla de Dimonis Fem Fredat de Simat de la Valldigna.

Després ja a la plaça Jaume I es va llegir un manifest en la veu de Mar Gonga, de Pluja Teatre en el qual va criticar “la feble democràcia que ha cedit a la mossegada feroç dels, interessos especulatius, amb presidents que no han estat votats, vots que han estat silenciats per sobre de les nostres llibertats lingüístiques i el nostre dret a la sobirania com a poble”. A més es va criticar l'actuació policial contra els estudiants a València, acomiadaments i desnonaments per part de la banca.

Com a cloenda es va fer un sopar popular i els concerts de Toni de l´Hostal, Obrint Pas i Alterkat. Tot realitzat gràcies a l'aportació anònima de cent cinquanta mecenes que van fer possible el finançament, ja que enguany ha estat el primer que es realitza sense la subvenció que atorgava l'Ajuntament al Casal Jaume I.

Elx

El Correllengua va eixir des del Casal Jaume I i es va dirigir a l’Ajuntament d’Elx. A la Sala de Plens la fou rebuda per l’alcaldessa d’Elx, Mercedes Alonso, i es va llegir el manifest d’enguany a càrrec de joves d’Educació Secundària de l’IES Cayetano Sempere. L'acte va comptar amb les actuacions de la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Cascabot.

La flama del Correllengua mobilitza als estudiants de l'Alcora

Els alumnes dels centres educatius de la comarca de l'Alcalatén han participat en aquesta jornada de promoció de l'ús del valencià.

Els escolars de l'Alcora van rebre divendres passat aquest la flama del Correllengua en els seus respectius centres educatius. Un acte que va començar a l'IES Ximén d’Urrea i que va recórrer la resta de centres: Puértolas Pardo, IES l'Alcalatén, Grangel Mascarós, Conde d'Aranda i La Salle.

Amb aquest acte, que va comptar amb la participació de la corporació municipal, es va voler reivindicar un any més l'ús social del valencià.

La jornada festiva va finalitzar enfront de l'Ajuntament de l'Alcora, on l'alcaldessa de l'Alcora va pronunciar unes paraules a favor del valencià, com a cultura i element de cohesió entre tots els pobles del País Valencià".

Alcúdia

La Flama va presidir el Premis Jaume I i fou acompanyada per la Colla la Rosca de Tabal i Dolçaina, Grup de Dansa, El Bolero, Cabuts, els Negrets, els Tornejans i els Dimonis Enroscats.