Forces d'Ocupació
La CUP demana la retirada de la Guŕrdia Civil de Girona

En una moció, la formació també demana la recuperació dels terrenys on hi ha la caserna actualment i proposa que no se celebri el 12 d'octubre.

06/10/2012 Política
L'any passat, el regidor de la CUP, Jordi Navarro ja va rebutjar la invitació per assistir als actes del 12 d'octubre L'any passat, el regidor de la CUP, Jordi Navarro ja va rebutjar la invitació per assistir als actes del 12 d'octubre

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Girona proposarà al proper ple del consistori que iniciï "els tràmits per a la retirada del cos de la guàrdia civil de Girona", així com "la recuperació dels terrenys que actualment ocupa aquest cos de seguretat". La formació proposa que els terrenys que quedin alliberats es destinin a equipaments cívics municipals.

El text de la moció també proposa que Girona no celebri la festivitat del 12 d'octubre i que l'Ajuntament s'obri com un dia feiner qualsevol i reclama que els tots els representants de l'Ajuntament declinin la invitació de participar en cap acte oficial organitzat en motiu d'aquesta diada, com ara la recepció organitzada cada any per la guàrdia civil.

En cas d'aprovar-se la proposta, Girona se sumaria als municipis de Celrà i VIladamant, ambdós governats per la CUP, en què s'han aprovat mesures semblants.

La moció argumenta que la festivitat del 12 d'octubre "ha estat imposada històricament als Països Catalans", i que el concepte d'hispanitat defensat en aquesta celebració remet a "valors antidemocràtics, vinculats històricament a l’imperialisme i al genocidi cultural", i que aquests valors en cap cas poden difondre's "en cap societat que es vulgui democràtica i avançada".

El text també fa referència al clam ciutadà expressat el passat 11 de setembre a Barcelona, i defensa l'oportunitat de la proposta argumentant que "és un deure les institucions catalanes ser receptives i estar amatents a les demandes ciutadanes i impulsar accions i polítiques" que hi donin resposta."

L'any passat, la CUP va rebutjar la invitació per assistir als actes del 12 d'octubre

La CUP no només no va assistir als actes de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil, sinó que va demanar la retirada d'aquest cos, com també ha fet la CUP a Lleida. El regidor i portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, va reclamar a l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, que iniciï els tràmits per a la retirada de la Guàrdia Civil de Girona, i que la caserna que actualment acull el cos pugui esdevenir un equipament cívic per al barri i la ciutat.