Comarques centrals
La CUP presenta el 1r Dia de la Unitat Popular

La jornada vol ser un espai de formació, contacte i debat entre la militància, els simpatitzants i tothom que hi vulgui participar

05/10/2012 Política

La CUP de les comarques centrals celebrarà dissabte que ve el 1r Dia de la Unitat Popular a Calders (Moianès). Les assemblees de la CUP al Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès han organitzat una trobada que es planteja com una jornada de formació, debat i celebració per a militants, simpatitzants i totes aquelles persones que en vulguin prendre part.

Les activitats tindran lloc a la plaça de l’Església, al Centre Cívic i a l'Espai Néstor Almendros durant tot el dia amb debats al matí, un dinar i diverses actuacions musicals i exhibicions de cultura popular a la tarda, obertes al públic general.

Entre el programa d’actes hi ha un debat intercomarcal sobre la possibilitat que la CUP participi a les eleccions del 25 de novembre, en el marc del cicle d'assemblees obertes que la formació celebrarà aquests dies arreu del Principat.

A banda, es realitzarà una conferència sobre nous sectors productius i experiències de consum que anirà a càrrec de Miren Etxezarreta, catedràtica d'economia de la UAB i membre del Seminari Taifa.

A més, també hi haurà actuacions amb S'Temple Bar, Distinta Tinta, i mostres de cultura popular amb els grallers i geganters d'Artés, els gegants de Monistrol de Calders o els Diables de Castellterçol, que clouran la trobada amb un correfoc.

Segons ha explicat la CUP en roda de premsa, l'acte servirà com a impuls i suport a les assemblees locals de Calders, Moià i Monistrol de Calders, que es van presentar el juliol passat. A més, també vol esdevenir un sondeig per valorar la conveniència o no de concórrer a les eleccions, ha assenyalat.