Diada
Tot a punt per la manifestació més massiva de la histňria

Us oferim xifres, detalls i informació de servei relacionada amb la mobilització de l'11 de Setembre convocada per l'ANC

09/09/2012 Política

A poques hores per la manifestació de l’11 de setembre, l’Assemblea Nacional Catalana està ultimant els detalls de la que ha de ser la mobilització més massiva dels últims temps, "la més important de la història", tal com ha posat de manifest Carme Forcadell, presidenta de l'ANC.

I tot apunta que serà així, ja que l'ANC ha confirmat que ja té contractats 1.003 autocars a tot el Principat carregats de ciutadans per assistir a la manifestació independentista que sortirà a les sis de la tarda del Passeig de Gràcia amb Gran Via.

Es tracta de la xifra més alta de mobilització d’autocars que s’ha assolit mai en un esdeveniment d’aquestes característiques al país. Els autobusos es compten per desenes a totes les comarques del Principat, on molta gent s'ha quedat sense plaça per la rapidesa amb la que s'han omplert els vehicles. A més del Principat, també s'han mobilitzat autocars des de la Catalunya del Nord, el País Valencià i les Illes Balears.

Tot això sense comptar els autocars que han gestionat diversos partits polítics i entitats, ja que els més de 1.000 autobusos ha estat reservats només per l'ANC, però són moltes les organitzacions que també n'han contractat. Cada autocar té fixada la seva zona d'aparcament segons el lloc de procedència, tal com estableix el protocol especial que ha previst l'Ajuntament de Barcelona per a aquesta manifestació.

Què fer si t'has quedat sense autocar

A més d'autobusos, també s'han reservat trens -els dos que van organitzar els ajuntaments de Girona i Figueres es van esgotar en hores- i s'han contractat quatre circulacions tipus xàrter a la línia Llobregat-Anoia d’FGC, des de Manresa fins a Barcelona, en ambdós sentits. Es tracta de trens especials amb sis cotxes que sortiran de Manresa a les 14.59 h i 15.39 h i de Barcelona a les 21.57 h i 22.25 h. Per poder viatjar en aquests combois, que no efectuaran parades intermitges, caldrà disposar d’un bitllet que l’ANC distribuirà a Manresa.

I fins i tot hi ha qui anirà a Barcelona corrent. Un corredor de marató està preparant una marxa a peu des de Sant Carles de la Ràpita fins a Barcelona. Ha partit aquest diumenge a les 6 del matí per arribar a plaça Catalunya dimarts a dos quarts de cinc de la tarda. Durant el recorregut passarà per localitats com l’Ampolla, Hospitalet de l’Infant, Cambrils, Torredembarra i Castelldefels, entre d’altres.   

Alguns manifestants es desplaçaran fins a Barcelona en moto. Els Motards, com ja és habitual, organitzen la Manifestació Independentista en Moto, aquest any en la seva tercera edició. La marxa motera sortirà de Vic l’11 de setembre a les 9 del matí i arribarà a Barcelona a dos quarts de dues amb la intenció d’unir-se a la fira d’entitats de l’Arc de Triomf. A més, perquè tothom qui no sigui de Vic pugui unir-se a la marxa sobre dues rodes, els Motards han establert un punt de trobada a Sant Just Desvern a les 12.40 h, anomenat “Fes una ronda per la Independència”, per entrar plegats a la ciutat. L’any passat van entrar a la ciutat amb 150 motos i aquest any esperen superar les 200.

I per qui vagi en cotxe s'ha convocat un #novullpagar massiu a tots els peatges del país, s'han fet crides per compartir cotxe o fer autoestop.

El caràcter massiu d'aquesta mobilització ha portat la Generalitat a reforçar el transport públic amb motiu de la manifestació de la Diada. Les línies metropolitanes de Ferrocarrils de la Generalitat faran horari de feiners a partir de les 12 del migdia i fins a les 23 hores. El servei de Rodalies de Catalunya es reforçarà amb 18 trens i els operadors d’autobusos interurbans també incrementaran el servei per adaptar-lo a la demanda d’usuaris.

Recorregut

La manifestació partirà de la cruïlla del Passeig de Gràcia amb Gran Via de les Corts Catalanes a les sis de la tarda. L'ANC ha demanat que els ciutadans hi accedeixin a través de la part alta de Passeig de Gràcia, des de Jardinets cap avall, en direcció a la Gran Via.

La manifestació avançarà per Gran Via fins a Pau Claris, passarà per la Plaça Urquinaona i d'allà baixarà per Via Laietana fins arribar al Passeig d'Isabell II i al pla de Palau, des d'on s'avançarà fins a l'avinguda Marquès de l'Argentera. Aquí hi haurà instal·lat l'escenari on se celebra l'acte polític, ben a prop del Parc de la Ciutadella, seu del Parlament de Catalunya.

Cartolina verda

L'ANC vol que tothom que assisteixi a la manifestació vagi acompanyat d'una cartolina verda que subministren bona part dels diaris catalans i que també es pot descarregar i imprimir [vegeu imatge ampliable que acompanya la notícia]. L’objectiu és fer visible "que en aquest país ja som una majoria els que volem la independència".

"Farem una marea verda de llibertat i democràcia perquè es vegi clarament des de tot el món. Volem demostrar de manera clara a tots els polítics catalans que ja és l’hora d’iniciar el procés de secessió", afirma l'ANC.

La xarxa, la protagonista

Internet també bull en la prèvia de la marxa de l’Onze de Setembre. Al debat i les múltiples informacions que corren per la xarxes socials respecte les novetats de la convocatòria independentista cal afegir-hi diverses aplicacions que han nascut amb l’objectiu de complementar la Marxa.
 
Per exemple Can Antaviana ha publicat la pàgina http://www.11s2012.cat per fer el seguiment de tot allò relacionat amb la Marxa a través de Twitter i Instagram. La web monitoritza les etiquetes #11s2012 i #11sCAT9estat i la base de dades s’actualitza cada cinc minuts.
 
D’altra banda, l’esdeveniment oficial de la Marxa al Facebook és a punt d’arribar a les 76.000 confirmacions. 

Paral·lelament, davant d'un més que probable col·lapse a la xarxa el dia de la manifestació, la Generalitat de Catalunya ha preparat tot un seguit de consells de supervivència digital, com ara quedar abans de la manifestació, no enviar arxius a través de la xarxa mòbil, no enviar informació delicada, desactivar el correu electrònic i la geolocalització per no ocupar la xarxa o acudir a la telefonia fixa en cas d'emergència.

La manifestació al món
 
Pels que no puguin ser a Barcelona el proper dimarts, s’ha creat la pàgina de la Diada Virtual 2012, que ja compta amb més de 10.000 participants virtuals d’arreu del món. De fet, catalans del món han creat un vídeo cridant a participar a la manifestació en iniciativa coordinada per Internet.
 
De la seva banda, l'entitat Help Catalonia, que des de fa gairebé dos anys treballa per internacionalitzar i guanyar adhesions internacionals al cas català, retransmetrà en directe la manifestació. Des del centre de premsa i també des del carrer, l'entitat informarà en anglès mitjançant Twitter i la seva pàgina web sobre la marxa de l’Onze de Setembre convocada per l'ANC.
 
Al seu web l'entitat va publicant articles sobre la independència en què hi participen articulistes com l'opinador de Llibertat.cat Agustí Barrera, autor del text "Plenty of reasons for independence".
 
A més, Help Catalonia ja ha anunciat que es mobilitzarà amb 18 entitats més amb rere una pancarta que portarà per lema "Catalonia, new Independent State in Europe".

Més de 400 actes celebrats

Aquesta gran marxa serà la culminació d'una mobilització que fa mesos que dura. Es tracta de la Marxa cap a la Independència que l’ANC va iniciar el passat 30 de juny a Lleida. Des d’aleshores s’han fet més de 400 actes mobilitzant desenes de milers de persones d’arreu del territori.