Mobilització
Milers de persones demanen la dimissió de Vidal-Quadras per proposar una intervenció militar a Catalunya

Més de 32.000 peticions adreçades al president del Parlament Europeu contra Vidal-Quadras en 24 hores

29/09/2012 Política
Alejo Vidal-Quadras és vicepresident del PE Alejo Vidal-Quadras és vicepresident del PE

Les declaracions d'Alejo Vidal-Quadras plantejant una intervenció militar a Catalunya han suscitat una mobilització tal al Principat que en poques hores s'han recollit milers de signatures demanant-ne la dimissió.

La protesa l'han canalitzat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Help Catalonia, una entitat que des de fa gairebé dos anys treballa per internacionalitzar i guanyar adhesions internacionals al cas català. Tant l'ANC com Help Catalonia han proposat l'enviament de la mateixa carta.

Des de la seva pàgina web, l'entitat ha habilitat un formulari amb una carta dirigida al Parlament Europeu, Martin Schulz, on es demana la dimissió de Vidal-Quadras, vicepresident del Parlament Europeu. De la seva banda, l'ANC ha informat que fins les dotze del migdia de diumenge ja s'havien enviat més de 32.000 cartes des de la pàgina de l'assemblea al Vallès Occidental.

"Ens recorden el règim feixista de Franco"

La carta expressa una "gran preocupació" per les declaracions de Vidal-Quadras, que "semblen provenir d'una persona amb una ment no-democràtica, i ens recorden perillosament el règim feixista militar de la dictadura de Franco". A més, diu, "enfonsa el prestigi democràtic del Parlament Europeu".

Per això, demana a Schulz que emprengui "les accions adequades per disciplinar el Sr. Vidal-Quadras i prevenir actituds semblants en el futur" i que impulsi "una declaració clara contra l'ús de la força armada implementant el dret democràtic i humà més bàsic: el dret a l'autodeterminació".

Dijous, Vidal-Quadras, el que fou el president del PP a Catalunya, va fer unes declaracions a la cadena espanyolista Intereconomía en què va proposar a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que "vagi preparant un general de brigada de la Guàrdia Civil" després que el Parlament de Catalunya aprovés una resolució demanant la convocatòria d'una consulta d'autodeterminació "prioritàriament" durant la pròxima legislatura.

"El Parlament es dissol, la Generalitat se'n va a casa i la delegació del govern pren el control de Catalunya"

L'encara vicepresident del Parlament Europeu va relatar quina hauria de ser segons ell la cadena d'esdeveniments: "L'article 155 de la Constitució preveu un mecanisme per intervenir una autonomia en cas que incompleixi greument les lleis. Com que això ja s'ha produït, a banda d'impugnar la decisió davant del Constitucional, el govern s'ha de posar en contacte amb Mas per dir-li que el que ha fet està fora de la llei i que rectifiqui o que intervindrà".

Un cop passi això, diu Vidal-Quadras, "el Senat es reuneix, vota, i a continuació l'autonomia queda intervinguda. El Parlament es dissol, el govern de la Generalitat se'n va a casa i la delegació del govern pren el control de Catalunya. El general de brigada que jo deia pren el comandament dels Mossos i ja està".

I va concloure: "I si treuen la gent al carrer, que la treguin, perquè quan faci una setmana que es manifesten la gent ha d'anar a casa, perquè de manifestar-se no es menja".