Diada
Massiva participació a la manifestació de l’11-S a Lleida

L’acte polític va servir per presentar ARRAN a la capital del Segrià

12/09/2012 Política

Més d’un miler de persones van participar a la manifestació organitzada per ARRAN i la CUP a Lleida dins de les mobilitzacions en el marc d’aquest 11-S, on també hi han hi col·laborat el Casal Ocell Negre de Lleida, l’Arreu de Mollerussa i el Rostoll de Tàrrega.

La manifestació, ja consolidada en la seva setzena edició, es va desenvolupar darrera una pancarta amb un lema que no deixa lloc a dubtes: “ni pacte fiscal, ni pacte social. Independència i socialisme”. Un lema amb el qual l’esquerra independentista vol deixar clar que l'autèntica sobirania econòmica només serà possible en el marc d'uns Països Catalans lliures i aquesta independència és indestriable de la lluita per la justícia social.

L’acte polític va servir per presentar ARRAN, l’organització juvenil successora de l’Assemblea de Joves de Lleida i Maulets a Ponent que ha realitzat un parlament en el qual hi ha participat diverses organitzacions de Ponent com els casals Rostoll de Tàrrega i Arreu de Mollerussa, el sindicat CGHT, el centre autogestionat La Maranya, el Casal de Joves o la mateixa CUP.

Segons Dani Cuit, portaveu d’ARRAN, la CUP i Arran “seran on han de ser: al costat del poble català, donant suport a les mobilitzacions que arreu del territori serveixin per mobilitzar els ciutadans en defensa de l’alliberament nacional i social dels Països Catalans”.

Al seu torn, el portaveu de la CUP, Ferran Dalmau, va manifestar que aquesta mobilització i les que es duen a terme avui al conjunt del principat “fan evident la mort de l’autonomisme i la necessitat d’avançar cap a una Països Catalans lliures i socialistes”.