Alliberament nacional
L'ANC exposa a Mas que la independčncia és un objectiu irrenunciable

“Les properes eleccions que es convoquin han de ser plebiscitàries", ha afirmat Carme Forcadell

14/09/2012 Política
Forcadell lliurant el full de ruta de l'ANC al President Forcadell lliurant el full de ruta de l'ANC al President | Autor: Galdric Peñaroja.
Tota la delegació de l'ANC amb el President a la Generalitat Tota la delegació de l'ANC amb el President a la Generalitat | Autor: Galdric Peñaroja.
Reunió de l'ANC amb el President a la Generalitat Reunió de l'ANC amb el President a la Generalitat | Autor: Galdric Peñaroja.

Més d'una hora ha durat la reunió entre la delegació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el president de la Generalitat, Artur Mas després de l'històric clam independentista del passat 11 de setembre. La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha qualificat la reunió de “molt positiva i cordial”. Forcadell ha afirmat en la roda de premsa posterior a la trobada, celebrada al Palau de la Generalitat, que han explicat al President que l'aposta “irrenunciable de l'ANC és la independència” i que “cap pacte fiscal” els dissuadirà d'assolir aquest objectiu.

Forcadell també ha expressat al President que “mentre es facin passos inequívocs cap a la independència” tindran el suport de l'ANC; i que les “properes eleccions que es convoquin han de ser plebiscitàries; el proper Parlament ha de ser el que ens porti a la independència d'aquest país”. La reunió també ha servit per explicar el full de ruta de l'ANC aprovat el passat 10 de març en l'assemblea general celebrada al Palau Sant Jordi, que inclou la celebració d'un referèndum el 2014.

En aquest sentit, Forcadell també ha afirmat que des del dia 12 de setembre l'ANC ja ha començat a treballar per “ampliar la majoria social independentista” que ja hi ha al país. “Volem treballar per arribar a aquelles persones que encara estan indecises”. Forcadell també ha destacat que aquest camí l'han de fer junts Govern, ajuntaments i societat civil, i que “no es pot dilatar gaire en el temps”.

“Malgrat la crisi, hem aconseguit generar una il·lusió col·lectiva”, ha afirmat la presidenta de l'ANC, que també ha destacat que Mas ha demanat a l'Assemblea que “mantingui la il·lusió”. La delegació de l'ANC ha estat formada pel Marc Ricart, la Soledat Balaguer, el Ricard Gené, la Blanca Serra i la Carme Forcadell.