Diada
Ja són 563 els autocars reservats per la manifestació de l'Onze

La Marxa cap a la Independència no s’atura i durant aquesta setmana els actes se succeiran a tot el territori

04/09/2012 Política
Un dels darrers actes de la Marxa de l'ANC Un dels darrers actes de la Marxa de l'ANC
Cartell oficial de la manifestació de l'ANC l'11-S Cartell oficial de la manifestació de l'ANC l'11-S

El nombre d’autocars que sortiran d’arreu del país per assistir a la manifestació independentista convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per la Diada de l'Onze de Setembre augmenta cada dia que passa.

Segons els darrers recomptes, ja són 563 els autocars que transportaran milers de persones a la capital catalana dimarts que ve. Tot i això, el responsable de l’ANC encarregat, Dani Carulla, afirma que el nombre “no para de créixer”.

L’elevada demanda de places ha provocat que algunes assemblees territorials, com la del Gironès per la Independència, hagin hagut de contractar els serveis de companyies de fora de la comarca.

A més, s’han esgotat tots els bitllets dels dos trens que els ajuntaments de Figueres i Girona havien posat a la venda per assistir a la marxa, i des de Manresa també en sortirà un altre.

Darrers actes de la Marxa

Paral·lelament, la Marxa cap a la Independència no s’atura i durant aquesta setmana els actes se succeiran a tot el territori:

- El dimecres 5  Reus per la Independència ha organitzat un acte que comptarà amb la presència de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell; del president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal; dels actors Montserrat Carulla i Toni Albà; i de l’escriptor Víctor Alexandre.

- El dissabte 8 totes les assemblees territorials del Barcelonès s'uneixen per una convocatòria massiva a la manifestació de l'11 de setembre. De 16 a 22h, es muntaran 8 carpes informatives amb música en viu repartides entre Plaça Catalunya, Passeig de Gràcia i Plaça Nova. Al voltant de 100 voluntaris hi treballaran per fer difusió de la convocatòria de l'11 de setembre. A més, hi haurà una estelada gegant que s'anirà passejant per Plaça Catalunya amb música i informadors. A les 21h una estelada gegant feta d'espelmes es muntarà al centre de Plaça Catalunya per concloure l'acte.

- El diumenge 9 a Torrelles de Llobregat (a "Catalunya en miniatura") es proclamarà la independència de Catalunya gràcies a la col·laboració del Toni Albà en un acte lúdic i reivindicatiu.