Internacional
Miners de Sardenya s'atrinxeren amb 350 Kg d'explosius com a protesta
27/08/2012 Internacional

Un centenar de miners s'han atrinxerat en una mina de carbó al sud-est de l'illa de Sardenya, a a uns 400 metres de profunditat, per protestar pel possible tancament de l'explotació que deixaria molts treballadors a l'autor.

Els treballadors de l'empresa Carbosulcis va decidir tancar-se a la mina amb 350 quilos d'explosius. La seva protesta es produeix en vigílies de la reunió que se celebrarà al Ministeri del Desenvolupament Econòmic a finals d'aquesta setmana per abordar la controvèrsia que es respira en diferents empreses en crisi, entre les quals es troba l'empresa explotadora d'aquesta mina de Sardenya.

Els miners demanen que es desbloquegi un projecte de 200 milions d'euros per realitzar en l'estructura un dipòsit per l'emmagatzematge de diòxid de carboni en col·laboració amb l'elèctrica Enel, projecte que garanteixi els seus llocs de treball.

Segons han explicat alguns mitjans, un dels miners ha declarat que "Estem preparats per romandre aquí fins que tinguem una resposta del Govern que asseguri el futur de la mina. Ens quedarem indefinidament.”

Aquestes instal·lacions ja van ser ocupades pels miners el 1984, 1993 i el 1995, quan van estar tancats cent dies en defensa dels seus drets laborals.