Transformació social
La CUP proposa que l'Ajuntament de Sant Cugat assumeixi un banc d'aliments

La proposta de la CUP de Sant Cugat s'afegeix a la resposta que ja es va realitzar a Girona i Vic

17/08/2012 Política

La CUP de Sant Cugat ha proposat la creació d'un banc d'aliments que s'abasteixi amb el menjar en bon estat que es llença als supermercats i grans superfícies. Aquesta proposta s'afegeix a la resposta que ja es va realitzar a Girona i Vic.

En aquest sentit reclama que l'Ajuntament assumeixi aquesta proposta i que conscienciï els supermercats de la necessitat d'ajudar les famílies sense recursos.

La CUP de Sant Cugat està treballant en la creació d'un banc d'aliments a la ciutat que s'abasteixi amb els productes que es llencen a supermercats i grans superfícies locals. La idea de la CUP seria que alguna entitat o associació santcugatenca gestionés aquest banc d'aliments, que funcionaria al marge del banc d'aliments com els de Càritas.

En el marc d'aquesta proposta contra la crisi i la injustícia de la distribució alimentària la CUP d'aquesta població del Vallès Occ. també ha mostrat tota la seva solidaritat els sindicalistes andalusos que van realitzar recuparacions simbòliques d'aliments a dos supermercats d'Andalusia. La candidatura independentista considera justificada l'acció perquè serveix "per posar l'Estat contra l'espasa i la paret."

En un comunicat, la CUP de Sant Cugat "sesolidaritza amb els sindicalistes andalusos detinguts, identificats i retinguts, igual que es solidaritza amb el poble treballador andalús pel patiment en aquests temps durs. Com va dir un dels protagonistes d’aquesta acció i alcalde de Marinaleda Juan Manuel Sánchez Gordillo “l’expropiació als expropiadors és justa mentre el govern continuï servint els interessos d’una minoria”".