11 de Setembre
La CUP demana a l'Ajuntament del Vendrell que pengi l'estelada per la Diada

"Ha arribat el moment de dir prou, no hi ha negociació possible amb l’estat espanyol, la independència és l’únic camí"

15/08/2012 Política

La CUP ha demanat a l'Ajuntament del Vendrell, governat per CiU, que pengi l'estelada a la façana del consistori durant la Diada, "respectant així la voluntat popular del nostre país".

La formació demana a l'Ajuntament que adopti "una posició inequívoca envers el conflicte nacional" perquè "ja no queda lloc per l’ambigüitat". A parer de la CUP, la lluita per la independència requereix "el compromís ferm de les institucions polítiques catalanes".

A més, considera que la Diada és "una molt bona oportunitat" perquè el consistori vendrellenc "acabi amb tants anys de discursos obertament regionalistes o, si més no, molt poc compromesos amb el dret l’autodeterminació dels Països Catalans". "Ha arribat el moment de dir prou, no hi ha negociació possible amb l’estat espanyol, la independència és l’únic camí", afirma.

La CUP considera que "la submissió de les cúpules polítiques catalanes a l’estat espanyol és una realitat que s’ha de combatre i transformar", ja que el nivell d’implicació de les institucions polítiques catalanes envers la lluita per la independència "és encara molt baix".