Alliberament nacional
L'ANC demana a Mas que iniciď "ja" el "procés de secessió de l'estat espanyol"

Carme Forcadell ha enviat una carta a Mas i De Gispert demanant-los que rebin una delegació de l'ANC i l'AMI l'11 de Setembre

09/08/2012 Política
Cartell de la convocatòria Cartell de la convocatòria
L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha demanat per carta als dos màxims representants institucionals de Catalunya, el President de la Generalitat, Artur Mas, i la Presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que disposin “tot el que sigui necessari” per rebre una delegació formada per representants de l’ANC i de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) l’11 de setembre, quan està previst que se celebri la concentració i manifestació de la Diada, el punt culminant de la Marxa cap a la Independència.

L'assemblea vol instar així Mas i De Gispert a "iniciar ja el procés de secessió de l'estat espanyol" i el camí cap a la independència.

La missiva, signada per la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, exposa a Mas i a De Gispert la “gravetat de les circumstàncies econòmiques i polítiques” i el “menyspreu” del govern espanyol que viuen “els ciutadans de la nació catalana”. En aquest sentit explica que l'ANC ha convocat una concentració unitària per la Diada Nacional a la Plaça de Catalunya de Barcelona.

La carta demana a ambdós representants que rebin la delegació l’11 de setembre un cop la concentració i posterior marxa que ha convocat l’ANC arribi al Parlament de Catalunya.