Prada de Conflent
El documental "L'Operació Garzón" es projectarà a la UCE

Al Liceu Renouvier, la CUP homenatjarà el lluitador independentista Josep de Calassanç Serra "Cala", mort el 18 de desembre del 2011

08/08/2012 Notícies

La XLIV Universitat Catalana d’Estiu (UCE) arrencarà el 17 d’agost a Prada de Conflent amb la lliçó inaugural de l’escriptora Patrícia Gabancho titulada "Aspiracions i solidesa", un tema que, segons Jordi Sales, president de la UCE, "representa molt bé l’estat d’ànim que es viu en els nostres territoris".

Durant una setmana, i fins al 23 d’agost, els participants podran assistir a un programa ampli de cursos, conferències, actes commemoratius i diferents espectacles. Tal com va destacar el president de l’IEC, Salvador Giner, en l’acte de presentació de l’edició d’enguany, "és molt important que, malgrat el context de crisi econòmica, la Universitat Catalana d’Estiu es pugui continuar celebrant, i que ho pugui fer amb un alt nivell acadèmic".

La cloenda de l’edició d’enguany serà el 23 d’agost, a la una del migdia, i serà a càrrec de Salvador Giner, Jordi Sales i del president de la Xarxa Vives d’Universitats, Jordi Montaña.

Projecció del documental al cinema de Prada

El documental L'Operació Garzón contra l'independentisme català es projectarà el divendres 17 d'agost a les 23h al cinema Lido de Prada de Conflent. L'endemà, a les 17h. al Fòrum-Obert de la Universitat, hi haurà un debat-col·loqui que comptarà amb la participació de de Pep Musté, encausat en la ràtzia del 92, i Carles Benítez, representant de Llibertat.cat.

La CUP homenatjarà Josep de Calassanç Serra "Cala"

Dissabte 18 d'agost a l’espai del tendal del Liceu Renouvier de la UCE, La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) homenatjarà el lluitador independentista Josep de Calassanç Serra "Cala", mort el 18 de desembre del 2011. A l'acte hi participaran Hervé Pi, activista cultural nord-català; Aleix Renyé, refugiat i periodista nord-català, Dolors Serra, esposa de Calassanç, i Marc Sallas, portaveu nacional de la CUP.

La UCE es redueix un dia i elimina la Universitat Jove

La UCE no resta indemne a les retallades econòmiques en matèria d'educació i cultura. Igual que la majoria d'universitats del territori, la trobada a Prada de Conflent (Catalunya Nord) també se'n veurà afectada. Tant és així que l'equip rectoral ha decidit eliminar el programa de la Universitat Jove, una activitat acadèmica coordinada per la Universitat de les Illes Balears i dirigida a joves d'entre 15 i 17 anys.