Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura Popular
Combat de glosadors contra la censura a Calvià

L'acte va ser prohibit per l'Ajuntament a les passades Festes de Sant Jaume

07/08/2012 Cultura
Glosadors a Calvià Glosadors a Calvià

Aquest dissabte, a les 21.00 hores, a la plaça de la Vila de Calvià (Mallorca), tindrà lloc un Combat de glosadors, a càrrec de l’Associació de Glosadors de Mallorca. Posteriorment, hi haurà un sopar a la fresca de “pa i taleca”. Els participants també el podran comanar a 5 €. Es poden reservar a Sa Tenda (c. Major, cantonada amb c. Costeta de la Música), fins al divendres, 10 d’agost, o al telèfon 672 247 061. L'acte ha estat organitzat per l'Obra Cultural Balear (OCB) a Calvià, amb la col·laboració de l'Associació de Veïns de Calvià Vila.

La delegació de l'Obra Cultural Balear de Calvià va proposar a l'Ajuntament de Calvià fer un combat de glosadors dins el marc de les festes de Sant Jaume. El regidor de festes, Miquel Bonet Rigo, va desestimar aquesta proposta cultural i va prohibir que es dugués a terme en cap espai públic de la vila. L'OCB va assenyalar que amb aquesta actuació l'equip de govern de Calvià, encapçalat per Manuel Onieva, estava censurant una activitat molt arrelada a la cultura popular de Mallorca, i que es veu que incomodava la classe política.

L'entitat recorda que els combats de glosadors, fins i tot amb règims totalitaris com el franquista, gaudien d'un grau de llibertat d'expressió considerable, i assenyala que amb aquesta decisió el govern municipal va deixar patent una manca de valors democràtics. Per a l'entitat, tot representat públic està sotmès a la revisió, observació, valoració i crítica dels ciutadans, i denuncia que en un any que duu en el càrrec Bonet encara no hagi entès en que consisteix la democràcia i el servei al poble. L'OCB de Calvià ja va dir en el seu moment que la censura decretada pel regidor Bonet no aturaria les intencions de l'entitat de dur a terme el combat de glosadors.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid