Operació Garzón, 20 anys
Presentació d'Arran i del documental "L'Operació Garzón" a Montcada i Reixac

La presentació d'Arran va ser celebrada amb entusiasme i el documental va tenir bona acollida entre els assistents, que van agrair la transmissió de la memòria militant d'aquells anys

19/07/2012 Política

L’Ateneu Domingo Fins (L'Abi) de Montcada i Reixac va acollir ahir al vespre la constitució de l’organització juvenil Arran, fruit de la fusió entre les associacions Maulets-Jovent independentista revolucionari amb la Coordinadora d’Assemblea de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI). A l'acte es va projectar el documental “Operació Garzón”, que va comptar amb l'assistència de més d'unes 40 persones que van omplir l'Ateneu. L'acte estava convocat per Arran Montcada i Reixac i la CUP d'aquesta ciutat del Vallès Occidental.

Els antics membres de l'Assemblea de Joves de Montcada (AJM) van escenificar aquest procés unitari a Montcada i Reixac amb la presentació de la nova organització juvenil amb el lema “El jovent unit per una terra lliure!” Dos membres de la nova organització unitària, Josep Galván i Chaima Khella, van llegir un manifest en què van destacar els seus objectius, la independència dels Països Catalans, la construcció del socialisme i la lluita feminista, així com la lluita ecologista, de la lluita antifeixista, l'educació pública o l'habitatge i el treball dignes. Els dos membres d'Arran que van realitzar aquesta presentació també van recordar els 6 vaguistes detinguts a Sabadell i a Reus, alguns dels quals són militants d'Arran.

L’acte també va incloure l’estrena del documental “Operació Garzón contra l’indepedentisme català” amb la participació a l'acte d’un dels detinguts a la ràtzia de 1992 i membre de Llibertat.cat, Joan Rocamora. El documental va tenir una bona acollida entre els assistents, que van agrair la transmissió de la memòria militant d'aquells anys, poc coneguda.