Expansió
La CUP es presenta a Sant Sadurní d'Anoia

Els membres de l'assemblea local van afirmar que la CUP ha esdevingut “una estructura capaç de canalitzar la mobilització”

03/07/2012 Política

La CUP es va presentar divendres passat a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) en un acte on es va repassar l’ideari i els objectius que persegueix l’organització, que es va introduir com “l’alternativa d’esquerres, nacional i participativa”.

A la Capella de l’Índex, i davant una trentena de veïns, es va clamar contra l’ofensiva neoliberal que origina les retallades socials, les privatitzacions i retrocedeix en els drets laborals aconseguits. Els membres de la CUP van assegurar que ha crescut la consciència que són les classes populars “les que hem de generar les nostres pròpies estructures polítiques, sindicals i socials, que ens permetin no tan sols defensar-nos dels atacs del capital si no també ser capaços de construir un nou model econòmic més igualitari i un model social realment democràtic”.

Els membres d'aquesta assemblea local recentment constituïda van recordar que l’aposta de gran part de la ciutadania per noves formes de democràcia participativa ha trobat en la CUP, de caràcter rupturista i assembleari, “una estructura capaç de canalitzar la mobilització”.

En aquest sentit, van afirmar que "només amb l’autoorganització popular és possible construir uns pobles justos i igualitaris en uns Països Catalans lliures i socialistes” i per això volen configurar “una alternativa d’esquerres i combativa prou àmplia per generar i afrontar el canvi de model social i polític”.

D'altra banda van detallar que les prioritats de la CUP, que treballarà conjuntament amb la resta de moviments populars i del teixit associatiu local, passen per “l’aprofundiment en la democràcia participativa, treballant per unes viles i ciutats integradores i socialment igualitàries que siguin el motor de la reconstrucció nacional dels Països catalans en un model de desenvolupament econòmic, social i territorial realment sostenible”.

A l'acte també va participar-hi el regidor subiratenc i conseller comarcal, Ramon Carbonell, que va compartir amb els assistents l’experiència institucional d’aquest darrer any.

La presentació també va servir per repartir els primers exemplars del butlletí, L’empelt, que s'editarà periòdicament, i es va emplaçar els convilatans a participar activament en les assembles obertes a la població com la que es convoca per al proper dissabte 14 de juliol, a 2/4 d’11 del matí, a l’Índex.