Balanç de mandat
La CUP critica l’ofensiva conservadora de CiU a Girona

La CUP critica la tendència a un model de ciutat conservador, la contractació de càrrecs de confiança i els acords amb el PP

06/07/2012 Política

“Volen convertir Girona en una ciutat de pedra, pensada només per a turistes i empresaris”. Amb aquesta expressió ha sintetitzat el portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, la gestió de CiU al capdavant de l’Ajuntament de Girona en aquest primer any de mandat.

Així, la formació s’ha mostrat molt crítica amb les polítiques impulsades per l’equip encapçalat per Carles Puigdemont, i ha afirmat que l’aire fresc que va suposar l’entrada de CiU a l’Ajuntament després de dècades de control per part del PSC s’ha esfumat ben de pressa: “l’aire ha tornat a quedar viciat”, han declarat.

La formació també ha denunciat l’aplicació de criteris gerencials i empresarials en la gestió municipal, que comporten una tendència a la privatització. Un dels aspectes que més ha criticat la CUP és la promoció econòmica de la ciutat de CiU, centrat únicament en el màrqueting i el turisme.

Per la formació aquest és un model socioeconòmic perillós per la ciutat: “CiU vol crear una ciutat dependent únicament del turisme, i això no és bo per Girona: més terciarització és, a la llarga, més precarietat i inestabilitat”. Igualment, la CUP considera “l’obsessió pel màrqueting i la promoció turística respon més a un interès per afavorir certs sectors econòmics afins que no pas a la voluntat de fer sortir Girona de la crisi”.

Respecte a la gestió dels recursos públics i les retallades previstes per CiU en el pressupost del 2012, la CUP ha denunciat el “cinisme i la manca de consideració envers la ciutadania” del govern municipal. “CiU practica una austeritat selectiva: no hi ha diners per a les polítiques de joventut, habitatge o serveis socials, però en canvi sí que n’hi ha per contractar amics com a càrrecs de confiança o augmentar astronòmicament les partides de promoció turística i els convenis amb empreses privades”, han declarat. En aquest sentit, la CUP s’ha mostrat molt crítica amb les retallades i retrocessos que han patit les polítiques municipals en àmbits socials que requereixen una atenció especial en l’actual context de crisi.

Respecte a la cultura la CUP ha afirmat que “tot i la sensació d’improvisació i manca de model, CiU té molt clares algunes línies, com ara l’aposta per iniciatives elitistes, la disminució del suport a les associacions musicals i artístiques gironines i l’augment de les traves per a la celebració d’actes al carrer”. En aquest punt la CUP ha fet referència a l’ordenança del civisme que fa temps que es cou en els despatxos municipals i que, segons la formació, està “destinada a acabar amb la vida al carrer i limitar enormement l’activitat ciutadana”. “Amb l’excusa del civisme es prepara una retallada de drets ciutadans sense precedents a Girona”, han afirmat.

L’acord amb el PP i el sobiranisme de cap de setmana

Finalment el grup municipal de la CUP s’ha referit a l’acord de CiU amb el PP, que segons la formació “ha donat ales i protagonisme a un partit espanyolista i manifestament hostil envers els interessos del poble català com el PP”, i ha criticat Puigdemont pel seu “sobiranisme de cap de setmana”. “No es pot fer bandera de ser sobiranista i després pactar amb el PP, alabar la guàrdia civil o riure-li totes les gràcies al Príncep d’Espanya”, ha conclòs.