#alcaldenoladespengis
L'homenatge a l'estelada de Sant Pere de Torelló marca l'inici de la Marxa a Osona

Dissabte a les 19:30h davant l’Ajuntament hi haurà la lectura del manifest elaborat expressament per a la campanya #alcaldenoladespengis

05/07/2012 Política

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) enceta aquest proper dissabte els actes de la Marxa cap a la Independència a Osona. L’any 2011, l’Ajuntament de Sant Pere va ser el primer de la comarca d’Osona que va decidir no despenjar l’estelada de l’ajuntament fins que se celebrés un referèndum sobiranista per decidir el futur de Catalunya.

Amb aquesta acció es vol homenatjar la decisió del poble de Sant Pere de Torelló i iniciar una campanya per tal que tots els consistoris de la comarca d’Osona que encara no ho hagin fet, pengin l’estelada al balcó de l’ajuntament i ja no la despengin més.L’acte d’aquest dissabte arrencarà 2/4 de 8 de la tarda, tindrà lloc davant l’Ajuntament de Sant Pere i comptarà amb la participació de grallers i geganters de la Vall del Ges.

Després de la lectura del manifest de la Marxa cap a la Independència per part de Salvador Bardolet, membre del consell assessor, hi haurà la lectura del manifest elaborat expressament per a la campanya #alcaldenoladespengis. Anirà a càrrec del filòleg Jordi Dorca. Seguidament, l’alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, despenjarà l’estelada del balcó de l’Ajuntament i la lliurarà a Jordi Pairó, coordinador de la Vall del Ges per la Independència.

El coordinador de la Vall del Ges lliurarà una estelada a cada representant de les diverses coordinadores locals i territorials osonenques. D’aquesta manera es simbolitzarà el relleu per tal que, a partir d’aquest dissabte, l’acte de penjar l’estelada als balcons dels ajuntaments es vagi multiplicant.

A l’acte també s’hi ha convidat els alcaldes dels altres municipis osonencs que van seguir Sant Pere i també tenen l’estelada penjada. S’ha convidat als alcaldes de Sant Vicenç de Torelló, Montesquiu, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva i Calldetenes.

Amb aquest acte començarà la campanya #alcaldenoladespengis de manera que cada assemblea local farà entrega del manifest de la campanya així com de l’estelada sortida de Sant Pere de Torelló a l’alcalde, o consistori en ple, de la seva població.

Amb aquest homenatge arrencarà la Marxa cap a la Independència a Osona que omplirà la comarca d’actes durant tot l’estiu amb l’objectiu final de celebrar una gran manifestació a Barcelona el proper 11 de setembre.

El segon, i acte central de la marxa a Osona, serà la 1a Marxa cap a la Independència Ulldeter-Roda de Ter que tindrà lloc el 21 i 22 de juliol. Es tracta d’una marxa de 110 quilòmetres que resseguirà el riu Ter com a artèria natural que uneix Osona i el Ripollès. La sortida serà el dissabte a les 5 de la tarda des de Ulldeter i l’arribada està prevista entre el matí i el migdia del diumenge a Roda de Ter, on es faran tota una sèrie d’activitats.

Els dos primers diumenges de setembre, els dies 2 i 9, per tal de fer difusió de la manifestació de l’11 de setembre a Barcelona es proposen accions als ponts de la C-17, l’Eix Transversal i l’Eix Vic-Olot.

Actes de la Marxa cap a la Independència

Avui a les 20h a la Rambla de la Llibertat de Girona es farà una Lectura de la Declaració de la Independència dels Estats Units.

Demà, a partir de les 19:30 h a Sant Cugat del Vallès es farà una Marxa pels carrers i lectura del Manifest

Com va variant el calendaria, tambe ho podeu seguir des d'aquí. També podeu visitar la pàgina oficial de la Marxa per llegir cròniques de diversos actes