Corrupció
L'auditoria avala les denúncies de la CUP sobre Innova

Les irregularitats que recull l'informe "posen el descobert del model Innova que va engendrar el tripartit i que portem anys i panys denunciant”, ha afirmat David Vidal

31/07/2012 Política

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha presentat aquest dimarts l’esperada auditoria d’Innova que havia de posar sobre la taula la gestió realitzada a les empreses públiques en els darrers anys. La CUP ha afirmat que l'informe de l'empresa Faura Casas i de l'interventor municipal "ha posat en evidència el que la candidatura porta denunciant des de la seva entrada al consistori". 

El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Reus, David Vidal, ha afirmat en la seva valoració de l'auditoria que "ha verificat tot el que portem denunciant des de la nostra entrada a l’Ajuntament”, fet que segons l'independentista implica que "el procés iniciat per la fiscalia vagi prenent cada cop més força”.

En concret, l’auditoria reconeix les denúncies de la CUP pel que fa a al no justificació d’ingressos per part de les empreses dels diferents grups i les transferències que aquestes feien entre elles. Així mateix, admet el trossejament dels encàrrecs a empreses externes per evitar els concursos públics i la inexistència de mecanismes interns de control en al contractació d’obres i serveis i en el seguiment d’aquests.

Es posa de manifest el model d'Innova "que portem anys denunciant"

L'informe també posa de manifest la utilització d’empreses municipals per aconseguir crèdit per a operacions que no tenen res a veure amb la finalitat d’aquestes o la contractació de personal sense concurs públic, entre altres irregularitats que, segons Vidal, “posen el descobert del model Innova que va engendrar el tripartit i que portem anys i panys denunciant”.

Davant d’aquesta realitat, Vidal ha celebrat que “mentre que abans la resta de grups municipals ens deslegitimaven i criticaven ara hi ha consens en considerar que la gestió d’Innova no ha estat, almenys, correcte”.

Per aquest motiu, la CUP ha votat a favor que l’Ajuntament porti al Tribunal de Comptes i a la fiscalia aquest document i ha demanat a l’alcalde que porti "fins a les últimes conseqüències la denúncia d’irregularitats al si d'Innova i dels seus responsables, vist que l’antic govern i l’antiga oposició eren una colla d’irresponsables”.

Una auditoria "superficial"

Malgrat tot, la CUP considera que l'auditoria "es queda curta en el seu anàlisi”. Malgrat l’expectativa generada, la CUP ha sortit decebuda de la reunió en considerar que “aquesta auditoria és superficial i evita d’analitzar aquells punts calents que tothom sap que existeixen”. Per aquest motiu ha instat Pellicer "a ser valent i anar més enllà del que planteja l’auditora”, com per exemple en el cas de les empreses participades.

Vidal ha criticat que l'auditoria “atorga la mateixa importància al grup salut que a la resta d’empreses, quan el volum de facturació del primer és molt major que el de la resta i tothom sap que en aquest grup es on es concentren les principals sospites de mala gestió”.

A més, lamenta que no s’analitzin en profunditat algunes de les informacions que ja s’han fet públiques en els darrers mesos. Ans al contrari, “s’evita estirar el fil que pugui destapar més escàndols com el del senyor Nualart”, ha denunciat Vidal.