Homenatge
Actes a Sueca i Barcelona coincidint amb el 20č aniversari de la mort de Joan Fuster

El proper 21 de juny farà 20 anys que Joan Fuster ens va deixar, per aquest motiu es faran actes a Sueca, Barcelona i arreu del país.

14/06/2012 Política

A Sueca, la campanya "Nosaltres els fusterians" [Facebook | Twittter] faran una ofrena floral a la tomba de Joan Fuster al cementeri a les 18.30h, amb un parlament de Josep Guia. Una hora més tard, la Casa de Cultura la població al carrer de la Mare de Déu,2, aplegarà un nou acte  de la campanya amb la participació Josep Guia, membre del comitè executiu del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN); Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV); Antoni Infante, representant del Moviment de Defensa de la Terra (MDT), i Anna Oliver, coordinadora al País Valencià de Solidaritat Catalana per la Independència (SI). i presentat per Jaume Lloret.

A Barcelona, Òmnium Cultural farà un acte a la seva seu a les 19h amb l'objectiu de retre homenatge a un dels assagistes més influents de la literatura catalana del segle XX coinicidint també amb el 20è aniversari de la seva mort. En el transcurs de l'acte, els ponents revisaran l'obra de Fuster i la seva influència en el pensament polític català en l'actualitat. L'acte comptarà amb les intervencions de Vicent Sanchis, periodista i vicepresident d'Òmnium, i Enric Sòria, escriptor.

Homenatge popular a Joan Fuster

Recordem que Maulets i Llibertat.cat proposa una lectura pública de l’obra de Joan Fuster i molt especialment del llibre “Nosaltres, els valencians”, així com obrir debats a l’entorn del llibre. Es tractaria que les lectures es fessin entre el 21 de juny, data que coincideix amb el de la seva mort, enguany el seu 20è aniversari i el dia 24 de juny, Diada Nacional dels Països Catalans. I és que deia Fuster en uns dels seus aforismes [vídeo], "Només hi ha una manera seriosa de llegir, que és rellegir". Per coordinar aquestes accions, poseu-vos en contacte amb aquesta adreça: correu@llibertat.cat.

Seguint aquesta crida, es faran lectures públiques de "Nosaltres, els valencians" a Barcelona, Molins de Rei, Badalona i Banyoles entre altres (properament informarem en més detall.