Impostos
CiU, PP i PxC de Mataró eviten que l'Església pagui l'IBI

PxC va presentar una altra moció per reclamar el cobrament de l'IBI només a la comunitat islàmica

10/06/2012 Política

La dreta institucional de l'Ajuntament de Mataró, CiU, PP i PxC, han tombat una moció que reclamava el pagament de l'IBI a totes les religions i els partits polítics i les seves fundacions. Segons defensa la CUP en un article titulat "Prou privilegis fiscals a les religions", "l’IBI és una manera de contribuir al bé públic i redistribuir la riquesa".

Els vots en contra d'aquestes tres formacions van impedir, al ple municipal del mes de juny, que s'aprovés una moció presentada per la CUP i ICV per reclamar el pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI) a totes les confessions religioeses, les ONG i els partits polítics i les seves fundacions, una qüestió que ara s'ha posat sobre la taula. La que sí que es va aprovar va ser una proposta de CiU, alternativa a la presentada per la CUP i ICV, on es reclama el pagament de l'IBI només als partits polítics però no pas a les confessions religioses.

Tot i que PxC va rebutjar la moció per reclamar el pagament dels impostos a l'església catòlica, en va presentar una altre on proposava el cobrament de l'IBI només a la comunitat islàmica. El grup xenòfob es va quedar sol ja que la resta de grups hi va votar en contra.

Incialment, ICV havia presentat una proposta de resolució per reclamar el pagament de l'IBI als béns immobles "titularitat de l'Església Catòlica i altres confessions religioses". La CUP s'hi va afegir amb la condició que es poses èmfasi en la reclamació a "totes les confessions religioses" i que també es reclamés el pagament de l'impost a les ONG, als partits polítics i a les seves fundacions.