Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antifeixisme
Mobilització ciutadana contra un casal "nazi" al Clot

Sota el lema “No volem feixistes al Clot, a Barcelona ni enlloc!" convoquen manifestació demà a les 11h al Mercat del Clot de Barcelona

04/05/2012 Drets i Llibertats

La plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) de Sant Martí, amb el suport de SOS Racisme, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB)  i gairebé un centenar d'organitzacions i entitats veïnals ha convocat per dissabte una manifestació unitària per reclamar el tancament del Casal Tramuntana, un centre social situat al barri del Clot que s'inspira directament en el neofeixisme italià vinculat a la Casa Pound.

A la presentació de la convocatòria i del manifest en roda de premsa celebrada ahir, la portaveu de SOS Racisme va valorar negativament el discurs xenòfob d'aquests grups i la importància tant de la resposta ciutadana com de possibles accions judicials. De la mateixa manera, la FAVB veu molt perillosa l'escalada d'aquests discursos i la impunitat d'aquests. També ha recordat fets no molt llunyans (Vic, Manresa) on s'han produït agressions feixistes i racistes i encara no se n'han trobat els culpables.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, va recordar la procedència d'aquests grups i les seves clares connexions amb organitzacions feixistes italianes com Casa Pound. S’ha advertit del perill de permetre que es concentrin feixistes en un centre com aquest. Segons el representant d’UCFR: “Un nazi sol a casa despotricant al sofà és només un perill per al seu televisor. Si en un centre com aquest s’ajunten 15 o 20 nazis, s’emborratxen, i baixen al carrer com a manada, es converteixen en un greu perill per a les persones.”

El representant d’UCFR Sant Martí. A banda d’explicar la mobilització que s’està fent al barri, va denunciat l’aparició al Clot d’adhesius obertament nazis, amb creus gamades i creus celtes. Segons ha dit “abans de l’arribada del centre nazi, enganxines d’aquest tipus no es veien per aquí”.

Valora
Rànquings
  1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
  2. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
  3. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
  4. La CUP viatja a Escòcia amb la voluntat de sincronitzar les agendes independentistes
  5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
  6. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
  7. Clam popular al País Valencià per un finançament just
  8. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
  9. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
  10. Contra la impostura sindical: Rafael Farga Pellicer
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid