Peatges
Indignació contra l'Alcalde de Sóller per qualificar #novullpagar de “protesta inadmissible”

L'acalde de Sóller, Carlos Simarro, va manifestar al Diario de Mallorca  que la reivindicació "No vull pagar" és una “protesta inadmissible”

08/05/2012 Política

El col·lectiu Albaïna, que ha encapçalat la lluita contra el peatge del túnel, considera que allò inadmissible és que l'alcade i el seu consistori no reclami d’una manera directa i no merament testimonial els més de 2 milions que el govern balear deu a prop de 6.600 conductors residents a Sóller. 

El col·lectiu també considera inadmissible que, en plena campanya electoral, el president del Govern Balear, José Ramon Bauzá "prometi que es pagarà la subvenció, tot habilitant-se una partida als pressupostos de 2012 d’un milió i mig d’euros per fer front al pagament d’aquesta arran de les mobilitzacions ciutadanes, no s’aboni la dita bonificació". Segons afirma Albaïna, es contradiu d’aquesta manera una ordre del conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori de 26 de Maig del 2009, on es regula que la bonificació/subvenció serà pagada per mesos vençuts, "fent palesa una mentida i una manca de voluntat política de fer-ho".

El túnel de Sóller és un dels més cars i perillosos del país. El col·lectiu considera que la inversió realitzada ja fa temps que els malloquins l'han pagada amb excreix. És per això que segons l'entitat "els ciutadans obligats a prendre la determinació de #novullpagar per molts motius, entre ells que no s’incrementi un deute que no paguen".