Insubmissió
Es constitueix la plataforma Mallorca Lliure de Peatges

La primera mobilització de la plataforma serà la jornada massiva de #novullpagar del 20 de maig al peatge del Túnel de Sóller

09/05/2012 Política
La lluita per la gratuïtat del Túnel de Sóller, que ja ha viscut diverses mobilitzacions, s'ha organitzat en una plataforma que es va constituir aquest dimarts. Més de 150 persones van omplir el Teatre Victòria de Sóller per crear la plataforma cívica Mallorca Lliure de Peatges, que coordinarà a partir d'ara les accions encaminades a aconseguir que el Túnel de Sóller, l'única carretera de pagament a hores d'ara a l'illa, esdevingui gratuït. Un moviment, el de la insubmissió als peatges, en eclosió paral·lelament al que es viu al Principat.

La plataforma, de caràcter popular, està formada per associacions, col·lectius i persones a títol individual de tota l'illa, tot i que se n'espera l'adhesió de moltes altres en els propers dies. Aquesta massiva resposta popular, nascuda a partir de la iniciativa #novullpagar que s'inicià al Principat, arriba tan sols una setmana després del primers casos d'insubmissió a Mallorca de la mà de membres del Col·lectiu Albaïna. D'ençà del dilluns 30 d'abril, ja són prop de 100 els cotxes que s'han sumat a la campanya i han aconseguit passar sense pagar pel peatge del Túnel de Sóller.

20 de maig, #novullpagar massiu també a Mallorca

La nova plataforma ja ha convocat la seva primera jornada de #novullpagar massiva al peatge del Túnel de Sóller. Serà el proper diumenge dia 20 de maig, sumant-se així a la convocatòria de protesta contra els peatges convocada arreu del país.

La protesta, en què el màxim de gent haurà de passar sense pagar pel Túnel de Sóller al llarg de tot el dia, comptarà amb un moment clau: a les 12 del migdia partiran dues marxes de cotxes cap al peatge. Una d'elles sortirà des de Sóller i l'altra des de l'entrada de Bunyola, trobant-se al peatge del Túnel de Sóller.

Al llarg dels propers dies s'aniran donant a conèixer més detalls, es formalitzarà la convocatòria i es constituiran els mecanismes de difusió a través de les xarxes socials.