Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Estudiantil
Els estudiants continuaran l'ocupació al rectorat de la UPC

Ocupen des de dilluns els jardins del rectorat

16/05/2012 Educació
L'Assemblea de l’acampada al rectorat de la UPC, que engloba diverses assemblees d’Escola, estudiants i col·lectius, va decidir aquest dimarts, de manera consensuada, ocupar els jardins del rectorat i continuar així amb l’ocupació que van iniciar dilluns.

Després de rebre nombroses mostres de suport per part de diferents col·lectius i agents universitaris de la UPC i de seguir sumant forces, l'assemblea assegura que "la millor manera de lluitar contra l’atac a la Universitat Pública és continuar l’acampada amb la mateixa determinació, alegria i enginy que fins ara".

Les assemblees de l’acampada se celebren cada dia a les vuit del vespre. A més, es convocaran concentracions cada tarda a les portes de la biblioteca Gabriel Ferreter a les dues per dinar.

L'acampada es pot seguir a través de l'etiqueta #UPCenlluita.

MANIFEST ACAMPADA UPC

Davant del marc de retallades indiscriminades que està patint la Universitat pública en general i la UPC en concret, la comunitat de la UPC s’oposa frontalment, en primer lloc, a les mesures anunciades pel Ministre d’Educació, Cultura i Esports i, en segon lloc, al conjunt de retallades que porta aplicant l’equip rectoral de la UPC mitjançant el Pla de Viabilitat i els Pressupostos de 2012. Pel que fa a les mesures anunciades pel ministre d’Educació:

1. El nostre contundent desacord amb l’increment de preus públics a la universitat, que farà més difícil l’accés a l’educació superior.
2. La nostra oposició a l’augment de penalitzacions als repetidors sense que s’hagin analitzat les causes ni s’hagi estudiat alternatives que no comportin discriminacions de tipus econòmic.
3. El nostre frontal rebuig a la discriminació de l’estudiantat no comunitari, que es veurà obligat a pagar el 100% del cost real de la matrícula.
4. La insuficiència manifesta del sistema de beques actual pels estudiants universitaris, que s’accentua a Catalunya on el cost de viure és més elevat. De cara al curs vinent, una cinquena part dels estudiants de la UPC perdran la seva beca.
En referència a les actuacions de l’equip rectoral de la UPC, volem denunciar:
5. La complicitat amb la que l’equip rectoral de la UPC està assumint aquestes mesures i retallades, incloent acomiadaments i no renovacions de contractes de gran quantitat de PAS i PDI.
6. La manca de diàleg amb l’estudiantat i altres col·lectius universitaris per part dels diferents òrgans de direcció de la universitat i dels càrrecs polítics.
7. L’estructura de poder acumulada al voltant de la figura del rector, que desdemocratitza la Universitat, i els grans sous que es destinen a aquests càrrecs.
Arribats al punt on s’han aprovat uns estatuts per un mínim marge de vots i on han hagut de defensar per la força (mossos d’esquadra) un Pla de Viabilitat que comptava amb l’oposició majoritària de la comunitat UPC, la deslegitimització de l’equip rectoral és evident.

És per tot això que comencem unes jornades de mobilitzacions, diàleg i reflexió sobre cap a on va la Universitat pública en general i la UPC en concret. En aquest context, demanem al rector que:

1. Lideri una contundent oposició a les polítiques d’austeritat i a les apujades de taxes, seguint la decisió presa al Claustre del passat desembre on per àmplia majoria es va decidir democràticament que la UPC es posicionava en contra de l’augment de taxes.
2. Retiri el Pla de Viabilitat i trenqui amb aquest procés de privatització que està patint la universitat pública. Que aturi la consorciació dels serveis de la UPC.
3. Dimiteixi en bloc si no es veu en cor o amb forces suficients de complir els punts anteriors, ja que la feina d’un rector no és gestionar, sinó decidir i defensar amb aquestes decisions els agents de la comunitat universitària.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid