Peatges
El País Valencià diu #novullpagar

Els peatges són "un robatori institucionalitzat expressament dirigit contra el poble treballador dels Països Catalans"

18/05/2012 Política
Jornada de protesta diumenge 20 de maig a les autopistes valencianes. Els valencians han pagat amb els seus impostos unes infraestructures que cobren a preus abusius mentre el govern espanyol i el valencià prorroguen les concessions a Abertis.

Per tot plegat les organtizacions independentistes del País Valencià, Moviment de Defensa de la Terra (MDT), Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN) i Solidaritat per la Independència (SI) fan una crida a la societat valenciana a mostrar el seu rebuig amb el no pagament dels peatges de l'AP-7 en la jornada reivindicativa el proper diumenge 20 de maig.

Punts de trobada:

Sagunt 11h. Àrea de servei de Sagunt (direcció Barcelona, i encara en tram gratuït)

Favara 11h. Davant l'Hotel a la carretera

La Vila Joiosa 11h. Accés a l'autopista direcció Alacant

"Un robatori institucionalitzat contra el poble treballador"

Les organitzacions convocants denuncien que els peatges de l'autopista AP-7, des del Pirineu fins al Segura, són "un robatori institucionalitzat expressament dirigit contra el poble treballador dels Països Catalans". En aquest sentit, recorda que ja fa anys que l'obra de l'autopista ha estat amortitzada diverses vegades i en aquest sentit afirmen que "aquesta sagnia econòmica contra la població no s'aplica en les autopistes castellanes", unes autopistes -remarquen- que per la poca circulació que tenen, són "un objecte de luxe en gran part del seu traçat i que han estat en gran part pagades amb els diners que l'estat espanyol ens espolia a nosaltres".

L'MDT, ERPV, el PSAN i SI subratllen que el dèficit fiscal anual dels Països Catalans és de 28.500 milions d'euros. Tot i així, "no contents amb aquesta espoliació, encara volen continuar escanyant-nos amb els peatges". Per això, les organitzacions independentistes consideren que "és l'hora de dir prou i de deixar de pagar els peatges". "No hi ha cap norma de circulació que contemple com a sancionable la negativa a pagar peatge (a repagar-lo, donat que ací ja hem pagat prou). Si la companyia concessionària vol iniciar milers de reclamacions administratives, es trobarà amb milers de recursos", avisa.

D'aquesta manera, cada dia però sobretot aquest diumenge seguint la convocatòria de la iniciativa cívica #novullpagar "cal que la ciutadania del País Valencià mostre també la seua insubmissió a l'abús, igual com ho faran al Principat de Catalunya i a les Illes Balears en defensa de la nostra economia i de la nostra dignitat".