Alliberament nacional
Treballadors de la cultura signen un comunicat de suport a l’ANC

Els signants, més d’un centenar, volen col·laborar-hi per tal que la independència “sigui una realitat el 2014”

14/04/2012 Política
El món de la cultura ha volgut mostrar el seu suport a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), a través d’un comunicat que defensa que la constitució del moviment “és una de les notícies més esperançadores” dels darrers temps. 142 treballadors de la cultura dels Països Catalans, entre els que hi ha l’Oriol Izquierdo, escriptor i professor a la URL; el Jaume Sobrequés, director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya; i el Xavier Solà, director i presentador de "La Nit dels Ignorants, 2.0”, entre d’altres, han signat el text.

Al comunicat, els signants avalen l’objectiu de l’ANC de “construir un nou estat d’Europa” a través d’un “full de ruta molt clar”, i en valoren “el fet que sigui un moviment, de base àmplia i transversal, que es proposi d’incidir sobre el conjunt de la societat catalana i també sobre l’acció política i les institucions vigents per tal d’atènyer, per la via democràtica, la independència de Catalunya a curt termini”.

Els 142 treballadors del món de la cultura conclouen l’escrit desitjant que la fita “sigui una realitat el 2014” i manifesten la seva predisposició a “contribuir-hi activament des dels àmbits d’actuació professional més propers”.