Llengua
Tot a punt per a la marxa dels Xeremiers a Mallorca pel català

Jubilats per Mallorca fa costat a la marxa. L’objectiu és exigir a les institucions de les Illes Balears un respecte cap a la llengua pròpia

19/04/2012 Llengua
Tot a punt per a la marxa dels Xeremiers a Mallorca pel català Tot a punt per a la marxa dels Xeremiers a Mallorca pel català | Autor: Arxiu
El dissabte, 21 d'abril, a les 3.00 hores, a la plaça Major d'Inca, començarà una Marxa de Xeremiers per la llengua. Els participants partiran a peu durant la matinada per la carretera vella, i travessaran Binissalem, Consell i Santa Maria fins a Palma.

L’objectiu és exigir a les institucions de les Illes Balears un respecte cap a la llengua pròpia. Està previst que els xeremiers davallin pel carrer Aragó i es concentrin a les 11.00 hores a la porta de Sant Antoni, a Palma, des d’on, acompanyats de les persones que vulguin, l’expedició travessarà Sindica, Colom, Cort i Palau Reial, cap al Parlament de les Illes Balears, on a les 12.00 hores llegiran un manifest per la llengua.

Els organitzadors conviden tothom a afegir-s’hi sobre la marxa. Els participants hauran de dur pa i taleca, aiguamel, guardapits grocs fluorescents i llanternes.

Jubilats per Mallorca ha manifestat que participaran en aquesta marxa. Recordem que aquesta entitat va engegar el mes passat dues vagues fam pels mateixos motius i que van ser protagonitzades per dos dels seus membres, Jaume Bonet i Tomeu Amengual. Jubilats per Mallorca també han anunciat que estan preparant noves mobilitzacions.